Un imam, asasinat de rebeli şi târât pe pământ

Şeic Hassan Seifeddin, cunoscut pentru poziţiile sale proregim, a fost „ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă de combatanţi rebeli… şi corpul său a fost târât pe pământ”, potrivit OSDH.

 

Agenţia oficială SANA a anunţat la rândul ei că şeic Seifeddin, imamul moscheii Al-Hassan din estul cartierului Şeic Makssud, la nord de Alep, a fost „asasinat de terorişti care apoi i-au mutilat corpul”.

 

Regimul desemnează prin termenul terorist opoziţia armată cu care se luptă de peste doi ani.

 

Canalul oficial de informaţii non-stop Al-Ikhbariya a relatat că şeicul a fost „masacrat”, citând autorităţile religioase din Alep.

 

„Ulema din Alep denunţă această crimă atroce comisă de duşmanii umanităţii care l-au asasinat pe şeic Hassan Seifeddin şi i-au pus apoi capul pe minaretul moscheii al-Hassan”, a relatat televiziunea.

 

Şeic Makssud este un sector cu majoritate kurdă. Lupte violente între pro şi antiregim au izbucnit în ultimele 24 de ore în estul acestui sector, locuit de suniţi non-kurzi.

 

Ciocnirile i-au implicat în primul rând pe non-kurzi, potrivit OSDH, care se bazează pe o reţea largă de militanţi şi surse medicale şi militare din întreaga ţară.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri