Un important acţionar al Yahoo!, Carl Icahn, sprijină un acord cu Microsoft

„Am susţinut puternic un acord cu Microsoft pentru dezvoltarea unui motor de căutare. Un astfel de contract ne-ar creşte valoarea, din prisma sinergiilor implicate”, a declarat Icahn.

Acţionarul a jucat un rol cheie în încercarea de anul trecut de a gestiona un parteneriat între cele două companii.

Microsoft a vrut iniţial să cumpere Yahoo! pentru 47,5 miliarde dolari, dar membrii consiliului director au refuzat oferta, din cauza preţului prea mic.

Ichan a sprijinit oferta ulterioară a Microsoft pentru cumpărarea activelor de publicitate ale Yahoo! pentru un miliard de dolari şi garanţii pentru încă 2,3 miliarde dolari în venituri anuale, timp de cinci ani.

Potrivit ultimelor discuţii, Microsoft ar controla motorul de căutare Yahoo!, în timp ce Yahoo! s-ar ocupa de publicitatea online pentru Microsoft.

Există speculaţii pe piaţă conform cărora în urma unui acord Yahoo! ar primi iniţial 3 miliarde dolari şi un procentaj important din veniturile generate de căutări.

Directorul executiv al Yahoo!, Carol Bartz, care a preluat conducerea companiei de la Jerry Yang, a confirmat în mai că cele două companii poartă discuţii pentru o colabore în domeniul motoarelor de căutare.

Bartz a declarat că Yahoo! îşi va uni forţele cu dezvoltatorul de software dacă preţul este corect, iar compania sa va avea înc ontinuare acces adecvat la datele de căutare.

Mai multe rapoarte publicate săptămâna trecută indicau că cele două grupuri se apropie de semnarea unui acord.

Yahoo! urmează să anunţe rezultatele financiare trimestriale luni, în timp de Microsoft le va publica marţi.

Dacă înţelegerea va avea loc, Microsoft va deţine aproximativ 30% din piaţa americană, iar preconizata alianţă poate constitui un răspuns energic la anunţarea intenţiilor celor de la Google de a lansa pe piaţă un sistem de operare propriu care urmează să concureze cu cele lansate de Microsoft.

Compania de software Microsoft a anunţat la sfârşitul lunii aprilie o scădere la 2,98 miliarde dolari a profitului din al treilea trimestru fiscal, din cauza scăderii cheltuielilor pentru produse tehnologice, în contextul crizei economice.

Tot la finalul lunii aprilie, Yahoo! Inc. a afişat o scădere cu 78% a profitului din primul trimestru şi a anunţat că va concedia aproximativ 700 de persoane, sau 5% din totalul forţei de muncă, după o scădere a vânzărilor online.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed