Un miliardar german investeşte 120 mil. euro în agricultura românească (VIDEO)

Compania Tar Farming a intrat timid în 2008 pe piaţa agricolă din România, dar anul trecut a beneficiat de o majorare de capital de 120 de milioane de euro. Injecţia este printre cele mai consistente din 2009.

 Firma îi are în acţionariat pe Bernhard Termühlen, un cunoscut om de afaceri german şi pe fiul acestuia. În mai puţin de doi ani, compania a cumpărat peste 5.000 de hectare de teren arabil, zece tractoare şi alte utilaje agricole şi două silozuri pentru depozitarea cerealelor. Firma va produce în România în special grâu, porumb şi rapiţă. Unul dintre reprezentanţii săi a precizat că se va lucra după modelul german: cu oameni puţini, dar eficienţi. La această oră, terenul este tratat cu îngrăşământ.

Autorităţile din judeţul Arad sunt mulţumite de această investiţie impresionantă, dar lucurile nu se vor opri aici. Nemţii plănuiesc să discute cu fiecare primar în parte despre noi investiţii.

Potrivit autorităţilor locale, compania Tar Farming are de gând să depună mai multe proiecte ca să atragă bani europeni. Chiar şi fără aceştia, la suprafaţa de teren achiziţionată până acum, germanii vor câştiga din subvenţii aproximativ 600 de mii de euro în fiecare an.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed