AcasăExterneUn oficial rus instalat de Moscova în Ucraina spune că Serghei Șoigu...

Un oficial rus instalat de Moscova în Ucraina spune că Serghei Șoigu și generalii ruși ar trebui „să se împuște” pentru eșecurile militare

Un oficial rus instalat în Ucraina i-a disprețuit joi pe generalii Moscovei și a sugerat că ministrul Apărării ar trebui „să se împuște” din cauza eșecurilor din conflictul ucrainean, într-o mustrare publică extrem de rară la adresa liderilor de la Kremlin, relatează Reuters.

După mai mult de șapte luni de război în Ucraina, cele mai elementare obiective de război ale Rusiei nu sunt încă atinse, în timp ce forțele rusești au suferit o serie de înfrângeri pe câmpul de luptă în ultimele luni, forțându-l pe Putin să anunțe o mobilizare parțială.

Retragerea forțelor rusești dintr-un oraș de importanță strategică din estul Ucrainei a determinat doi aliați puternici ai președintelui rus Vladimir Putin să ridiculizeze public, săptămâna aceasta, liderii mașinăriei de război.

Într-un mesaj video de patru minute, Kirill Stremousov, adjunctul șefului regiunii anexate Herson, instalat de Rusia, i-a urmat exemplul, certându-i public pe „generalii și miniștrii” de la Moscova pentru că nu înțeleg problemele de pe front.

„Într-adevăr, mulți spun: dacă ar fi fost un ministru al Apărării care ar fi permis o astfel de stare a lucrurilor, ar fi putut, ca ofițeri, să se împuște”, a declarat Stremousov. „Dar știți că cuvântul «ofițer» este un cuvânt de neînțeles pentru mulți”.

Astfel de critici publice – și insultătoare – la adresa echipei de vârf a lui Putin din interiorul sistemului sunt extrem de rare în Rusia modernă.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, a fost numit în 2012. Relația lor era atât de apropiată încât cei doi bărbați își petreceau în mod regulat vacanțele împreună în pădurile și munții din Tuva, orașul natal al lui Șoigu.

Stremousov și-a împletit criticile cu cuvinte de laudă la adresa soldaților care au luptat până la moarte pentru a-și apăra țara, punând în contrast eroismul lor cu „liderii militari incompetenți” de la Moscova.

„Să spunem așa: Ministerul Apărării nu este format doar din miniștri, generali, jefuitori corupți și alte diverse gunoaie, ci din toți acei eroi care și-au dat viața astăzi, care stau în picioare până la capăt”, a declarat Stremousov.

El l-a lăudat pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, care i-a certat în mod public pe cei din conducere.

„Sunt de acord cu Ramzan Akhmatovici Kadîrov, care a ridicat această problemă. Bine lucrat”, a spus Stremousov.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.