x


  • EUR
    4.7536
    USD
    4.3072
string(8) "justitie"

Un politist a refuzat o mita de 4.000 de lei

Un agent de poliţie din Sălaj a refuzat o mită de 4.000 de lei de la un bărbat căruia îi confiscase peste 100 de acumulatori uzaţi fără acte de provenienţă, cel care a încercat să îl mituiască pe poliţist fiind reţinut de procurori în urma unui flagrant şi prezentat instanţei de judecată marţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Agerpres | Publicat: 17.02.2015, 15:13

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa, în data de 12 februarie agentul principal de poliţie Parna Sorin a oprit pentru control, în localitatea Surduc, o autoutilitară înmatriculată în judeţul Vrancea, în care se aflau trei persoane. După verificarea actelor conducătorului auto, poliţistul a verificat încărcătura, constatând că în autoutilitară se aflau 135 de acumulatori auto uzaţi, pentru care şoferul nu a putut prezenta acte de provenienţă şi însoţire, poliţistul confiscând marfa şi aplicând o amendă de 10.000 lei.

‘În cursul zilei de 15 februarie, poliţistul a fost contactat de către unul din ocupanţii autoutilitarei, care i-a promis că-i va da 4.000 lei dacă îi restituie acumulatorii auto. Poliţistul a refuzat propunerea bărbatului, însă acesta a revenit a doua zi cu aceeaşi propunere. Agentul de poliţie a depus un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj care, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, a organizat flagrantul în timpul căruia bărbatul a fost surprins oferindu-i poliţistului suma de 4.000 lei’, a precizat sursa citată.

Bărbatul a fost reţinut de procurori, pentru dare de mită, fiind prezentat instanţei de judecată, marţi, cu propunerea de arestare preventivă.