x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(8) "internet"

Un ”puşti” de 27 de ani ar putea fi cel mai bine plătit CEO din lume

Un ”puşti” de 27 de ani ar putea fi cel mai bine plătit CEO din lume: Evan Spiegel, fondatorul Snapchat, va primi 638 mil. dolari pentru 2017

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.03.2018, 7:20

Evan Spiegel, miliardarul care a creat Snapchat, are cele mai mari şanse să fie  „încoronat” cel mai bine plătit director executiv al SUA în 2017, după ce veniturile sale totale au fost de 638 mil. dolari anul trecut, potrivit Financial Times, citat de ZF.ro.

 

Când părintele aplicaţiei Snapchat, Snap, a ieşit în public, Spiegel a primit un bonus de 637 mil. dolari la sfârşitul anului trecut, conform unui raport publicat joia trecută.

 

Pe lângă acest premiu, Spiegel a mai primit mai mult de 1 mil. dolari în compensaţii suplimentare pentru asigurări medicale şi de viaţă şi mai mult de 500.000 de dolari pentru costuri de siguranţă personală.

 

Conform Equilar, o firmă de cercetare care a supravegheat salariul lui Spiegel, plata acestuia a fost cea mai mare „de departe” pentru mai mulţi ani, exceptând premiul în bani pe care l-a primit Tim Cook când i-a luat locul lui Steve Jobs la Apple în 2011.

 

„Foarte rar vezi un premiu atât de mare”, a spus Dan Marcec, director de comunicaţii de la Equilar, despre compensaţia primită de Spiegel. „Aş fi surprins să fi existat alta mai mare în 2017”.

 

În acelaşi timp, miliardarul Evan Spiegel a cărui avere totală este estimată de Forbes la 3,8 mld. dolari, şi-a redus salariul anual de la 500.000 de dolari la 1 dolar. După aceasta, mai mulţi fondatori de mari companii i-au urmat exemplul, inclusiv Mark Zuckerberg la Facebook sau Larry Page la Alphabet, compania-mamă a Google.