AcasăActualitate”Un război absurd amenință sute de milioane de oameni”. Eugen Tomac trage...

”Un război absurd amenință sute de milioane de oameni”. Eugen Tomac trage semnalul de alarmă

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, i-a scris Înaltului reprezentant pentru afaceri externe al UE Joseph Borrell, transmiţându-i că e esenţial ca în următoarele ore şi zile europenii să vadă demersuri consistente din partea diplomaţiei pentru a evita o catastrofă la Zaporojie. El argumentează că butonul roşu pe care îl foloseşte Rusia la Centrala de la Zaporojie ne arată în fiecare zi că devine tot mai mare ameninţarea nucleară.

”Un război absurd ameninţă vieţile a sute de milioane de cetăţeni ai UE, iar instituţiile Uniunii Europene au obligaţia să acţioneze, acum mai mult ca oricând, pentru a evita o catastrofă ce ne poate distruge vieţile. Butonul roşu pe care îl foloseşte Rusia la Centrala de la Zaporojie ne arată în fiecare zi că devine tot mai mare ameninţarea nucleară. De aceea, vă cerem ca, împreună cu statele membre, să mobilizaţi mai energic întreaga comunitate internaţională pentru a înţelege că războiul ruso-ucrainean nu mai este despre nedreptate şi atacul unui stat care nu a provocat cu nimic, ci s-a transformat într-un război care ameninţă vieţile a sute de milioane de europeni”, scrie Tomac.

El subliniază că ţările de pe flancul estic al Uniunii Europene sunt vizate direct, la fel ca Ucraina sau R. Moldova şi inclusiv cetăţenii Federaţiei Ruse vor avea de suferit dacă Moscova nu este constrânsă să înceteze de îndată acest război şi să se retragă de la Centrală Nucleară ocupată în Zaporojie.

”Aveţi de gestionat una dintre cele mai grave crize de securitate din ultimii 80 ani şi este esenţial ca în următoarele ore şi zile europenii să vadă demersuri consistente din partea diplomaţiei pentru a evita o catastrofă. Ne-am convins de mult că pentru Putin, la fel ca şi pentru predecesorul său Stalin, viaţa oamenilor nu valorează nimic. Este crucial să se facă tot ce este necesar pentru a opri aceasta ameninţare ce poate avea consecinţe apocaliptice”, conchide liderul PMP.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.