AcasăEconomieBanciUn singur fond mutual a batut BET-ul pe ultimii cinci ani

Un singur fond mutual a batut BET-ul pe ultimii cinci ani

Un singur fond a reuşit însă să bată bursa şi doar o treime din fonduri au obţinut randamente peste dobânda adusă de un depozit bancar.

 

Carpatica Global, fond cu o strategie de investiţii diversificat defensivă, a obţinut cel mai ridicat randament în ultimii cinci ani, de 69,3% în intervalul cuprins între septembrie 2009 şi septembrie 2014, potrivit calculelor ZF în baza celor mai recente date ale Aso­ciaţiei Admi­nis­tratorilor de Fonduri (AAF).

 

Randamentul fondului este mai mare decât aprecierea de 64% a indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti ce include cele mai lichide zece acţiuni. Un depozit bancar deschis în septembrie 2009 ar fi adus un câştig de circa 40% la finalul lunii septembrie 2014. În acest interval inflaţia a fost de circa 25%.

 

Pe locul al doilea în clasament se situează fondul diversificat echilibrat Erste Balanced Ron cu un randament de 54,3% în ultimii cinci ani, iar pe locul al treilea este fondul de acţiuni Erste Equity România cu un câştig de 51,27% – singurul fond de acţiuni aflat în top zece randamente.

 

 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.