AcasăExterneUn tată care refuză să se vaccineze a pierdut temporar dreptul de...

Un tată care refuză să se vaccineze a pierdut temporar dreptul de a-și vedea copilul de 12 ani

Un tata canadian care refuza sa se vaccineze impotriva Covid a pierdut temporar dreptul de a-si vedea copilul de 12 ani, anunta BBC.

Un judecator a decis ca vizitele sale nu ar fi in „interesul superior” al copilului.

Decizia a fost luata in urma unei solicitari a tatalui de a-si prelungi timpul de vizita in timpul sarbatorilor.

Hotararea este prima care priveaza un parinte de dreptul de vizita pe motiv de imunizare, a declarat un expert in dreptul familiei pentru ziarul Le Devoir.

Decizia judecatorului, luata la sfarsitul lunii trecute in provincia Quebec, suspenda dreptul de vizita al tatalui pana in februarie, daca acesta nu decide sa se vaccineze.

Mama, care s-a opus cererii initiale a tatalui de prelungire a timpului de vizita, a declarat in fata instantei ca a descoperit recent ca acesta nu a fost vaccinat, folosind postarile sale pe retelele de socializare pentru a arata ca se opune vaccinurilor.

Mama locuieste cu partenerul ei si cu alti doi copii care sunt prea mici pentru a fi vaccinati.

Judecatorul a declarat ca nu este „in interesul superior al copilului sa aiba contact cu tatal lor” din cauza cresterii recente a cazurilor de Covid in Quebecul francofon.

Quebec, care a inregistrat cel mai mare numar de decese legate de Covid din Canada, a anuntat la inceputul acestei saptamani ca va impune o taxa pentru rezidentii care nu sunt vaccinati impotriva Covid-19.

Desi aproape 90% dintre rezidentii din Quebec sunt vaccinati, acestia reprezinta aproape o treime din totalul cazurilor din spitale.

Ultimele Articole