x


  • EUR
    4.7786
    USD
    4.2746
string(8) "software"

Unicornul românesc UiPath scrie istorie. Vezi ce finanțare a mai primit compania

UiPath își mărește angajamentul să accelereze adopția Artificial Intelligence (AI) prin Robotic Process Automation (RPA) pentru organizații de toate mărimile. Astfel, de la 1 milion USD la 100 milioane USD în venit anual recurent în mai puțin de 21 de luni, compania are cel mai rapid ritm de creștere în industria software din istorie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Capital.ro | Publicat: 18.09.2018, 14:23

UiPath, compania lider de software Enterprise Robotic Process Automation (RPA), a primit o finanţare seria C în valoare de 225 milioane USD, fiind evaluată la 3 miliarde USD. Runda aceasta a fost condusă de investitorul existent CapitalG, alături de un nou investitor, Sequoia Capital. Accel, care a condus rundele de finanţare Seria A şi B, a participat şi la runda prezentă.

 

Cifrele UiPath o plasează drept compania de enterprise software cu cea mai rapidă creştere din istorie. Compania a anunţat în iulie că şi-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion USD la 100 milioane – o performanţă despre care se crede că niciun alt business de subscription software nu a realizat într-un timp atât de scurt. UiPath are acum mai mult de 1.800 clienţi globali şi adaugă la această listă 6 noi clienţi de tip enterprise pe zi. Compania aşteaptă ca venitul anual recurent să crească de peste 4 ori la sfârşitul anului 2018, în comparaţie cu finalul lui 2017.

 

Mai multe, pe Capital.ro.