Universitatea Cambridge emite obligaţiuni pentru prima oară în istoria sa de 800 de ani

Emisiunea de obligaţiuni, pe termen de 40 de ani, va fi în valoare de 350 de milioane de lire sterline şi are loc în condiţiile reducerii fondurilor alocate de guvernul britanic învăţământului superior, relatează Financial Times.

 

Este a doua emisiune de titluri după cea efectuată în iulie de Montfort University, de 110 milioane de lire sterline, pe termen de 30 de ani, prima realizată de o universitate britanică în ultimii 14 ani.

 

Săptămâna trecută, Cambridge a obţinut rating maxim triplu A din partea Moody’s, cu perspectivă stabilă, în timp ce guvernul britanic are rating triplu A cu perspectivă negativă.

 

Universitatea Cambridge vrea să folosească banii obţinuţi prin emisiunea de obligaţiuni pentru investiţii în infrastructură de cercetare, spaţii de cazare şi alte active.

 

Singurele datorii ale universităţii sunt un împrumut de 10 milioane de dolari din partea băncii Barclays, iar recent a strâns aproape 1,2 miliarde de lire sterline într-o campanie prilejuită de aniversarea a 800 de ani de existenţă.

 

În Statele Unite, universităţi prestigioase precum Harvard şi Yale emit regulat obligaţiuni, iar pe piaţa financiară au existat speculaţii că şi instituţiile britanice de profil vor începe să recurgă la această sursă de finanţare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed