x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(12) "turismhoreca"

Vacante la pret redus in luna ianuarie

Luna ianuarie înseamnă şi vacanţe mai ieftine, aşa că mulţi români şi-au rezervat deja concediile pentru perioada de vară. Cele mai căutate destinaţii rămân Grecia şi Turcia, pentru care tarifele sunt în această perioadă cu până la 30% mai mici. Ofertele de tip early-booking sunt valabile până la 15 martie.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: digi24.ro | Publicat: 19.01.2015, 12:21

Deşi este pensionară, iar veniturile îi sunt limitate, Elena Pavel vrea să plece la vară în vacanţă, în străinătate.

S-a orientat deja către un sejur cu rezervare timpurie. „Acum cred că mi se realizează visul, mai ales că sunt reduceri destul de substanţiale şi mă bucur şi vreau să profit de aceste reduceri”, a spus Elena Pavel. Sistemul early-booking, extrem de folosit în Occident, şi-a făcut uşor, uşor loc şi pe piaţa din România.

„Afară există o cultură în a achiziţiona în perioada de discounturi, de oferte speciale, orice. Românii au început şi ei să se alinieze”, a spus Anca Nedea, agent de turism. „Primul tronson cu discounturi de până la 30% s-a încheiat. Avem tronsoane cu 25, 20 sau 10%, în funcţie de cum au făcut pachetele şi strategia de vânzări operatorii din turism”, a completat aceasta.

Ţările cele mai căutate de turiştii români rămân Bulgaria, Turcia şi Grecia. 7 nopţi în Bulgaria, la Sunny Beach, la un hotel de 4 stele înseamnă, în această perioadă, 160 de euro de persoană, comparativ cu 230 de euro – fără reducere. În Turcia, la Kuşadasî, românii iau sejururi de 7 nopţi, cu programul early-booking la 300 de euro de persoană, faţă de preţul normal al pachetului de 410 de euro de persoană.

Un sejur de 7 nopţi la un hotel de 4 stele de pe insula Zakyntos din Grecia ajunge, în mod normal, la 245 de euro de persoană. Achiziţionat din timp, acelaşi pachet costă 170 de euro de persoană. Ofertele de tip early-booking mai pot fi cumpărate până pe 15 martie.