AcasăEconomieValurile de chinezi cresc preţurile apartamentelor. Vezi unde s-a întâmplat

Valurile de chinezi cresc preţurile apartamentelor. Vezi unde s-a întâmplat

Chinezii prosperi, nerăbdători să-şi crească copii în ţările vestice, duc la creşterea preţurilor proprietăţilor din partea de vest a oraşului canadian, astfel că în ultimii trei ani, acestea au crescut cu 50%, informează AFP. Doar anul trecut, Canada a emis 1.600 de vize pentru chinezii dornici să se stabilească în British Columbia.

 

Su Yi Bin, de profesie comerciant, caută să cumpere o casă de 450 mp în zonă pentru familia sa şi este dispus să plătească chiar şi 4,4 milioane de dolari. Chinezul îşi petrece timpul între Vancouver şi Shanghai, iar atunci când este plecat, doreşte ca familia să locuiască într-un loc confortabil în timp ce se adaptează cu noua ţară.

 

“Copilului meu, care va creşte şi va merge la şcoală aici, acest lucru îi va permite să se integreze în lume, într-un mod de viaţă internaţional. Lucru care nu este posibil în China”, spune comerciantul citat de AFP.

 

În timp ce preţurile proprietăţilor imobiliare din Vancouver au crescut cu 54% în ultimii trei ani, doar anul trecut creşterea a fost de 13%. Un agent imobiliar a simţit acest aflux de chinezi pe piaţă. În doar cinci luni, clientela a crescut de la doi clienţi, la 40. “Nu avem aşa de multe case disponibile spre vânzare în partea de vest a oraşului, iar chinezii cumpără îngrozitor de multe. Cred că preţurile vor continua să crească”, spune Clarence Debelle, agent imobiliar.

 

Cumpărătorii locali simt şi ei pe pielea lor efectele valurilor de chinezi. Costurile pentru un credit ipotecar, taxe şi utilităţi în cazul unui apartament mediu din Vancouver reprezintă acum 70% din salariul mediu anual.

 

sursa foto: www.clarencedebelle.com

Ultimele Articole