AcasăEconomieVânzările de automobile noi din Marea Britanie au scăzut în iulie cu...

Vânzările de automobile noi din Marea Britanie au scăzut în iulie cu 29,5%, la cel mai redus nivel atins din 1998

În timp ce în iulie 2020 vânzările a fost stimulat de redeschiderea magazinelor de vehicule în Marea Britanie, după carantina pentru Covid-19, anul acesta a fost afectat de un deficit de semiconductori în industrie şi de faptul că oamenii trebuie să se autoizoleze din cauza  infectării cu coronavirusul sau a intrării în contact cu cineva infectat.

Pe măsură ce numărul cazurilor a crescut luna trecută, sute de mii de persoane au fost avertizate de aplicaţia de urmărire a contactelor a Serviciului Naţional de Sănătate să se izoleze timp de 10 zile, dar sistemul a fost modificat recent pentru a reduce numărul persoanelor contactate.

Un total de 123.296 de vehicule au fost înmatriculate în luna iulie, potrivit SMMT, care a declarat că îşi revizuieşte uşor în scădere prognozele pentru întregul an, la aproximativ 1,82 milioane de maşini noi vândute.

“În următoarele săptămâni vor avea loc modificări ale politicilor de autoizolare, care, sperăm, vor ajuta acele companii din industrie care au probleme din cauza absenţei personalului, dar deficitul de semiconductori va rămâne probabil o problemă cel puţin pentru restul anului”, a declarat CEO-ul SMMT, Mike Hawes.

Ultimele Articole