AcasăMoney&PeopleVasile Șeicaru împlinește mâine 70 de ani!

Vasile Șeicaru împlinește mâine 70 de ani!

Mâine, veteranul folkist Vasile Șeicaru împlinește 70 de ani! 2020 este și anul în care sărbătorește jumătate de secol de la debutul său muzical, timp în care a primit milioane de aplauze și a câștigat aprecierea a generații de iubitori ai folkului. Mai puțin a organizațiilor ce administrează drepturile sale de autor.

Ar trebuie să trăiesc din martie până acum, și acum încolo, din drepturile de autor. Sunt prezent aproape zilnic la posturi de radio prin cântecele mele dar n-am primit niciun ban de la UCMR-ADA de luni de zile. Ultima plată a fost de…17 lei”, ne spune cu amărăciune solistul care a rămas în izolare, la proprietatea sa de la Buftea, și încă nu este nerăbdător să iasă dat fiind actuala situație și noul val de infectări.Iar singura sa sursă de venit rămân concertele.

”Anul acesta mă prinde ziua mea în izolare, pe care o respect de pe 4 marie când virusul mi-a oprit turneul! Știu că voi avea noi concerte cu Ducu Bertzi și Victor Socaciu abia la toamnă, dacă am înțeles eu bine. Am mai refuzat spectacole pentru că nu mă duc în orice condiții și oriunde. Voi merge la Gala Folk ”Floare de Colț” ( 8-9 august, Sighetul Marmației) și la ”Baricada folk” (30 august, la Vâlcea). Dar nu cred că se vor ține când mă uit la ce se întâmplă”, crede marele nostru folkist.

”Vale” Șeicaru: ”Mulți mă întreabă de ce n-am plecat din țară precum Hrușcă. Am vrut să cânt în țara mea”

Războiul său organismele care colectează și gestionează drepturi de autor nu este unul nou, luptă ce o poartă zeci de alți artiști nedreptățiți. “M-am săturat de hoții care ne fură munca noastră de creatori de muzică, de compozitori! Mulți mă întreabă de ce n-am plecat din țara asta din ’90, așa cum au făcut-o mulți, de exemplu Hrușcă.N-am plecat, pentru că am vrut să cânt în țara mea. Spun asta pentru cei care cred că sunt bogat și plin de bani!”, declara folkistul la începutul anului

vasile-seicaru-70 ani

 

Ultimele Articole