AcasăEconomieVedetele pieței imobiliare românești

Vedetele pieței imobiliare românești

“În zona Capitalei, cele mai mari preţuri sunt solicitate de proprietarii unor vile istorice, de patrimoniu. În restul ţării însă, oferta este mult mai diversificată, incluzând nu doar imobile vechi, ci şi vile nou-construite, un conac boieresc, un restaurant, o pensiune şi chiar un hotel”, se arată într-un comunicat al portalului imobiliare.ro.

 

Astfel, palatul din centrul istoric al Capitalei, scos la vânzare pentru 7,5 milioane euro, are o suprafaţă utilă de 2.000 de metri pătraţi, 38 de camere şi dispune de un teren de circa 1.200 de metri pătraţi. Construcţia a fost consolidată şi renovată integral în anul 1994 şi a funcţionat ca sediu de bancă.

 

Tot în centrul Bucureştiului, în zona Romană, o vilă finalizată în anul 1935 are un preţ cerut de 7 milioane de euro. Aceasta este compusă din patru corpuri de clădire, are 18 camere şi o suprafaţă locuibilă de aproape 2.000 de metri pătraţi. Proprietatea include un teren de 2.566 de metri pătraţi.

 

Următoarea în top este o vilă cu 25 de camere în zona Universitate, plus teren de 1.260 de metri pătraţi, scoasă la vânzare pentru 6,5 milioane de euro. Construită în anul 1900, clădirea are o suprafaţă utilă de 1.554 de metri pătraţi şi a fost renovată şi consolidată la începutul anilor 1990.

 

La nivel naţional, în regiunea Muntenia, în comuna Herăşti, judeţul Giurgiu, conacul Udrişte-Năsturel, care a aparţinut cărturarului cu acelaşi nume, este scos la vânzare pentru suma de 1,85 milioane de euro.

 

Cunoscută şi sub numele de “Casa de piatră”, construcţia datează din jurul anului 1700 şi este compusă din 20 de camere. Proprietatea are o suprafaţă locuibilă de 1.350 de metri pătraţi şi include curtea de 5.000 de metri pătraţi, la care se adaugă 3,37 hectare de teren arabil.

 

 

 

Ultimele Articole