x


  • EUR
    4.7556
    USD
    4.2732
string(16) "instant-articles"

Viața în România este tot mai GREA. ”Niciodată nu au fost așa scumpe”

În Piaţa Obor din Bucureşti, un kilogram de cartofi noi costă între 2 şi 3 lei. La fel şi castraveţii în timp ce roşiile sunt şi 7 lei kilogramul. Oamenii sunt revoltaţi şi când văd cât costă fructele.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.06.2019, 6:23

Ceea ce simţeam cu toţii este confirmat acum şi de ″Institutul Naţional de Statistică″⁣. România trece printr-un nou val de scumpiri. În medie, preţurile au fost mai mari, în luna mai, cu 4 procente, față de aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie ProTV. 

 

Din păcate, chiar produsele pe care le cumpărăm cel mai des şi de care avem cea mai mare nevoie au avut şi cele mai mari scumpiri în mai fată de finalul anului trecut.

 

Preţurile legumelor au fost în mai- faţă de decembrie 2018 – mai mari cu aproape 25 de procente, fructele cu aproape 11 iar carnea s-a scumpit cu două procente. Dintre acestea, cartofii au avut o creştere spectaculoasă de preţ, de 55%.

 

Citricele sunt mai scumpe cu 16% iar fructele proaspete cu peste şapte procente. Dacă vorbim despre mărfuri nealimentare, combustibilii au avut cele mai mari creşteri de preţuri, de peste 6%. Şi tarifele pentru serviciile poştale şi de telefonie s-au majorat cu aproximativ 6%.