Victor Yila, artist și profesor universitar. Pe lângă catedră cântă folclor: ”Sunt invitat aproape în fiecare weekend la nunţi, botezuri româneşti!”

În cursul săptămânii, Victor Yila predă la catedra Universității Tehnice de Construcții București, iar în weekenduri se transformă într-un artist desăvârșit.

Cântăreț, prezentator și umorist (grupul Vouă), Victor își împarte viața între activitatea didactică și scena artistică. Spațiu unde duce distracția la numeroase evenimente culturale și artistice din România.

Cetățean și profesor de mai bine de 30 de ani

Congolez ca origine, Victor Yila a ajuns în România la începutul anilor ’90 pentru a-și continua studiile universitare. După finalizarea acestora, a decis să rămână definitiv în țara care l-a adoptat. Căsătorit cu Oana, o româncă, Victor a devenit cetățean român în decembrie 2007. „Nu mi-e rușine să spun că sunt invitat aproape în fiecare weekend la nunți, botezuri românești și alte activități culturale și artistice organizate de primării în comune și orașe”, afirmă el cu mândrie.

De aproape trei decenii, Victor Yila este profesor la Universitatea Tehnică de Construcții București, unde predă cursuri de comunicare, franceză tehnică și franceză generală. Studenții săi provin din diverse colțuri ale lumii, inclusiv Tunisia, Congo, Maroc și Camerun. ”Nu fac deosebire între studenți, îi iau la pachet, unii sunt cu minus, alții cu plus. Însă, slavă Domnului, după 30 de ani de învățământ, în toamna asta nu am avut niciun student restanțier, așa că pot sta liniștit toată vacanța”, spune Victor.

O carieră artistică polivalentă, de succes

În fiecare weekend, Victor Yila devine un adevărat artist polivalent. Este invitat frecvent la diverse evenimente, unde cântă și prezintă spectacole. Onorariile sale variază între 700 și 1.000 de euro pentru un recital de 45 de minute, iar pentru un pachet complet de prezentator și cântăreț, prețul poate ajunge la 1.500 de euro. ”Sunt și prezentator de evenimente, iau un pachet-cap coadă cu 1.500 de euro, prezentând tot spectacolul și cântând”

Implicare în Comunitate

Victor Yila este implicat activ în comunitatea românească, participând la diverse evenimente culturale și artistice organizate de primării. Acest angajament constant îl face să fie o figură respectată și iubită atât în mediul academic, cât și în cel artistic.

Jucător al naționalei artiștilor și suporter al echipei naționale. I-a încurajat în tribune, la Euro 2024

Pe lângă activitățile sale profesionale și artistice, Victor Yila (VIDEO) este și un susținător pasionat al echipei naționale de fotbal a României. A fost prezent la turneul Euro 2024 din Germania, susținând echipa națională în meciul cu Ucraina.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed