AcasăExterneVIDEO Explozii în portul Sevastopol din Crimeea. Rusia confirmă că o navă...

VIDEO Explozii în portul Sevastopol din Crimeea. Rusia confirmă că o navă a fost avariată într-un presupus „atac ucrainean cu drone”

Consilierul prezidențial ucrainean Anton Geraschenko a susținut într-o postare pe Telegram că, potrivit mai multor surse consultate de acesta, mai multe nave de război rusești din Flota Mării Negre au fost aruncate în aer noaptea trecută – inclusiv o fregată și o navă de debarcare.

Pe de altă parte, forțele navale rusești spun că ar fi respins un atac cu drone în golful Sevastopol, potrivit liderului instalat de Moscova în zonă, citat de Sky News.

UPDATE 15:12 Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui ucrainean, pare să facă referire la „atacul cu drone ucrainean” din Crimeea, care a avut loc peste noapte.

Rusia a susținut că o navă a suferit avarii minore și că a reușit să respingă atacul, deși nu este clar ce s-a întâmplat exact. Pe rețelele de socializare au apărut câteva imagini care ar arăta fum negru ridicându-se din zonă.

Ucraina nu a comentat public incidentul.

Dar în tweet-ul de mai jos, Podolyak pare să se adreseze rușilor.

„Nu intrați în panică. Pur și simplu opriți camerele de luat vederi nu numai în Sevastopol, ci peste tot în teritoriile ocupate. După «ofensiva negativă» până la granițele datate 1991, spuneți-i populației Z a voastră că ați „câștigat” războiul. Și că «Flota Mării Negre» tocmai a plecat…”, se arată în postare lui Podoliak.

În referirea sa la „frontierele datate 1991”, consilierul prezidențial se referă la momentul în care Ucraina a devenit independentă de Rusia.

Mențiunea sa despre flota Mării Negre – care se află în Golful Sevastopol – ar putea fi văzută, de asemenea, ca o referire la atacul cu drone.

UPDATE 15:01 Geraschenko a postat noi imagini care par să arate fum ieșind dintr-o navă staționată în portul din Sevastopol, Crimeea.

UPDATE 14:28 Moscova a publicat mai multe informații după ce a afirmat că a respins un presupus „atac cu drone ucrainene” asupra portului Sevastopol din Crimeea, informează Sky News.
Într-o nouă actualizare, Ministerul rus al Apărării a declarat că nava de dragare a minelor maritime Ivan Golubets, care face parte din Flota Rusiei din Marea Neagră, a suferit avarii minore.
„În cursul respingerii unui atac terorist în rada exterioară a Sevastopolului, utilizarea armelor navale și a aviației navale a Flotei Mării Negre a distrus patru vehicule maritime fără pilot. Alte trei vehicule au fost distruse în rada interioară”, a precizat Ministerul rus Apărării.
„Dragorul de mine maritim Ivan Golubets, precum și bariera de capotă din Golful Yuzhnaya, au suferit avarii minore”.
Moscova a adăugat că 16 drone au fost implicate în atac și că toate au fost doborâte.
Ucraina nu a comentat încă atacul, deși de multe ori a rămas tăcută în urma loviturilor asupra unor obiective rusești.
Imaginile de pe rețelele de socializare par să arate fumul care se ridică din zonă.

UPDATE 13:06 Geraschenko citează presa locală din Crimeea și postează o serie de imagini prin care susține că „încă mai există fum în portul Sevastopol”.

„Rușii semnează aceste imagini cu celebrul lor «Fără panică!» și spun că au loc antrenamente. Presa locală relatează că salvatorii încearcă să stingă focul de pe una dintre nave, așa cum se vede prin binoclu”, mai afirmă oficialul ucrainean.

UPDATE 12:23 Guvernatorul instalat de Moscova în Sevastopol, Mihail Razvozhayev, le-a cerut locuitorilor să nu posteze pe rețelele de socializare înregistrări video ale unui atac cu drone asupra orașului, relatează The Guardian.

„Ar trebui să fie clar pentru toată lumea că astfel de informații sunt foarte necesare pentru naziștii ucraineni pentru a înțelege cum este construită apărarea orașului nostru”, a declarat el.

La începutul zilei de astăzi, oficialul, numit de Rusia, a declarat că forțele navale ruse au respins un atac cu drone în apele din largul orașului portuar Sevastopol.

Nicio „infrastructură civilă” nu a fost avariată, potrivit lui Razvozhaev pe Telegram.

Știrea inițială

Sevastopol este cel mai mare oraș din Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014, și este locul unde se află sediul flotei de la Marea Neagră.

„Navele Flotei Mării Negre au respins un atac cu drone în apele golfului Sevastopol”, a declarat guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, pe Telegram.

„Nimic nu a fost lovit în oraș. Ne păstrăm calmul. Situația este sub control”.

Oficialii locali au declarat că feriboturile și bărcile au încetat temporar să traverseze Golful Sevastopol.

Nu a existat nicio recunoaștere a incidentului din partea Ucrainei, deși au existat rapoarte pe rețelele de socializare despre explozii care păreau să provină din zonă.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy plănuiește să „elibereze” întregul teritoriu al țării, inclusiv Crimeea.

În această dimineață, șeful administrației militare regionale din Luhansk, Serhiy Haidai, a declarat că Ucraina a efectuat lovituri aeriene asupra pozițiilor și sistemelor de apărare aeriană rusești

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.