AcasăExterneVIDEO Rusia mobilizează un număr tot mai mare de trupe în sudul...

VIDEO Rusia mobilizează un număr tot mai mare de trupe în sudul Ucrainei (Serviciul de Informații militare de la Kiev)

Rusia mută un număr mare de trupe în sudul Ucrainei pregătindu-se pentru contraofensiva ucrainenilor în teritoriile ocupate, a confirmat și șeful adjunct al serviciului de informații militare al Ucrainei, citat de The Guardian.

Dacă Rusia ar câștiga, ar încerca să cucerească mai mult teritoriu, a spus Vadim Skibitsky. ”Își măresc numărul de trupe, se pregătesc pentru contraofensiva noastră (în sudul Ucrainei –n.red) și, poate, se pregătesc să lanseze o ofensivă proprie. Sudul este cheia pentru ei, mai ales din cauza Crimeei”, a spus el.

Mișcările de trupe rusești vin ca răspuns la contraofensiva declarată a Ucrainei de eliberare a regiunilor ocupate din sud, Herson și Zaporijie.

Kievul a anunțat că forțele ucrainene au eliberat recent zeci de sate și orașe de-a lungul graniței și se îndreaptă spre capitala regională a Hersonului.

În ultimul său raport, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Rusia își consolidează pozițiile din sud, dar nu are nicio șansă să câștige.

“Acum armata rusă încearcă să îşi întărească poziţiile în zonele ocupate din sudul ţării noastre. O parte din forţele ruse din est se deplasează către sud, către regiunea Herson şi regiunea Zaporojie. Însă asta nu îi va ajuta. Niciun atac al ruşilor nu rămâne fără răspuns din partea noastră. Forţele Armate ale Ucrainei sunt gata să răspundă oricărei noi activităţi a ocupanţilor. Strategic, Rusia nu are nicio şansă să câştige războiul. Şi trebuie să rezistăm, astfel încât chiar şi la nivel tactic statul terorist să îşi simtă înfrângerea”, a transmis Zelenski.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.