Vladimir Putin anunță un război ”mai dur”, cu zâmbetul pe buze: Să vedem cum se încheie

Vladimir Putin nu vrea să cedeze în fața Ucrainei. Drept urmare, în cea mai recentă declarație a sa, liderul de la Moscova a minimalizat contraofensiva ucraineană.

Cu un zâmbet în colțul gurii, Vladimir Putin a anunțat că Rusia va răspunde mai puternic dacă trupele sale vor fi supuse mai multor presiuni, relatează Reuters.

În cadrul unui summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai din orașul uzbec Samarkand, Putin a considerat invazia ca un pas necesar pentru a preveni ceea ce a spus că este un complot occidental de a destrăma Rusia.

Moscova, a spus el, nu se grăbește în Ucraina. Și obiectivele sale au rămas neschimbate.

Rusia nu se grăbește în Ucraina

„Autoritățile de la Kiev au anunțat că au lansat și desfășoară activ o operațiune de contraofensivă. Ei bine, să vedem cum se dezvoltă, cum se încheie”, a spus Putin rânjind.

Acesta a fost primul său comentariu public cu privire la înfrângerea forțelor sale în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei în urmă cu o săptămână, care a provocat critici publice neobișnuit de puternice din partea comentatorilor militari ruși.

Rusia a lovit infrastructura ucraineană ca răspuns – inclusiv un baraj din Krivoi Rog și Putin a spus că aceste atacuri s-ar putea agrava.

„Recent, forțele armate ruse au dat câteva lovituri sensibile. Să presupunem că sunt un avertisment. Dacă situația continuă să se dezvolte așa, atunci răspunsul va fi mai dur”, a spus el.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri