Vladimir Putin, despre atacul de la Moscova: „De ce teroriștii au încercat să plece în Ucraina?”

0

Vladimir Putin a declarat că atacul asupra unei săli de concerte de lângă Moscova, revendicat de gruparea Stat Islamic, a fost comis de „islamiști radicali”, despre care a spus că au încercat să fugă în Ucraina, potrivit AFP.

„Știm că această crimă a fost comisă de islamiști radicali cu o ideologie împotriva căreia lumea islamică însăși luptă de secole”, a declarat el în cadrul unei ședințe de guvern.

„Știm cine a comis această atrocitate împotriva Rusiei și a poporului său. Ceea ce ne interesează este cine a ordonat-o”, a adăugat el.

El a repetat apoi că atacatorii, după atacul care s-a soldat cu cel puțin 139 de morți, potrivit unui nou bilanț, au încercat să fugă pe teritoriul ucrainean înainte de a fi arestați.

„Este important să răspundem la întrebarea de ce teroriștii, după crima lor, au încercat să plece în Ucraina? Cine îi aștepta acolo? Cei care susțin regimul de la Kiev nu vor să fie complici ai terorii și susținători ai terorismului, dar apar multe întrebări”, a declarat președintele rus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.