AcasăEconomieVola.ro: Londra, Roma, Milano, Veneţia şi Viena pe lista scurtă a destinaţiilor...

Vola.ro: Londra, Roma, Milano, Veneţia şi Viena pe lista scurtă a destinaţiilor de Paşte pentru turiştii români. Un bilet de avion spre cele mai căutate cinci destinaţii europene costă sub 150 euro în perioada Paştelui

”Sărbătorile Pascale sunt, în mod tradiţional, un prilej pentru românii care lucrează sau studiază în afara ţării, să vină acasă. După doi ani dificili, unul marcat de interdicţia completă de a călători şi unul marcat de restricţii şi incertitudini, iată că românii pot veni acasă fără teama de restricţii şi fără cerinţe speciale la frontieră. Regula se aplică şi în sens invers, pentru românii care vor să călătorească de Paşte la rudele din afara ţării. Deşi unele ţări sau companii aeriene mai solicită certificatul de vaccinare, dovada unui test antigen sau PCR, cerinţele sunt cu mult mai blânde faţă de anii anteriori”, arată Vola.ro.

În mod normal nu este recomandat să aştepţi până în ultimul moment pentru rezervarea biletului de avion în perioada sărbătorilor. Şi asta pentru că cererea este foarte mare şi preţul poate fi chiar şi de 5-6 ori mai scump faţă de biletul de avion rezervat cu minim 4-6 săptămâni înainte de plecare. Cu toate acestea, ultimii doi ani şi situaţiile incerte recurente i-au obişnuit pe români cu planurile last minute, spun reprezentanţii companiei.

Consultanţii Vola.ro au făcut o căutare după cele mai rezervate 5 destinaţii europene. Astfel, pentru românii care îşi doresc sa călătorească de Paşte, preţul unui bilet de avion dus-întors Bucureşti – Londra începe de la 110 euro / persoană. Pentru cei care preferă Italia, preţul unui zbor spre Roma sau Milano începe de la 160 euro / persoană.

În jur de 150 euro costă şi biletul de avion spre Veneţia pentru weekendul de Paşte, dar şi spre Viena, opţiune preferată de românii care îşi doresc un zbor scurt, din Bucureşti.

Printre cele mai ieftine destinaţii pentru vacanţa de Paşte „Last-minute” se regăseşte Napoli, iar un bilet de avion pentru cei care vor să exploreze Coasta Amalfitană costă de la 104 euro / persoană.

”Observăm în continuare că destul de mulţi români preferă să îşi rezerve călătoria mai aproape de data plecării, în ciuda preţului crescut şi de 6 ori faţă de preţul normal, dar şi a riscului de a nu găsi locuri disponibile pe zborul dorit. În ultimul an am venit cu mai multe produse care să ajute pasagerii români în cazul în care compania aeriană anulează sau modifică orarul de zbor. Unul dintre acestea este Vola Fast Refund, prin care pasagerii îşi primesc banii numerar a doua zi sau primesc asistenţă în cazul în care compania aeriană anulează sau modifică orarul de zbor şi ei doresc să îşi continue călătoria”, a declarat Claudia Tocilă, marketing director Vola.ro.

Aglomeraţia specifică sărbătorilor, observată în fiecare an în trafic şi centre comerciale şi regăseşte, bineînţeles, şi în aeroporturi. Cele mai aglomerate aeroporturi din România, în această perioadă a sărbătorilor Pascale, conform estimărilor Vola.ro sunt Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, Aeroportul Traian Vuia Timişoara, Aeroportul Avram Iancu Cluj, Aeroportul Internaţional Iaşi şi Aeroportul George Enescu Bacău.

În 2019, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 10,6 milioane de euro la un volum de tranzacţii de 71 milioane euro.

 

Ultimele Articole