AcasăEuropaVolodimir Zelenski anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Susținătorii lui Vladimir Putin sunt...

Volodimir Zelenski anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Susținătorii lui Vladimir Putin sunt și ei vizați

Ucraina nu se lasă mai prejos și este hotărâtă să lupte împotriva Rusiei prin toate mijloacele posibile.

Drept dovadă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care instituie sancţiuni împotriva a sute de companii, organizaţii şi persoane acuzate de sprijinirea invaziei ruse în Ucraina, transmite dpa. În majoritatea cazurilor, măsurile se aplică pe termen de zece ani, anunță Agerpres.

Sunt vizaţi în special directori ai unor fabrici de armament şi ai unor instituţii de cercetare militară. Printre instituţiile afectate sunt ministerul finanţelor de la Moscova şi Consiliul Federaţiei – camera superioară a parlamentului Rusiei, precum şi Gardienii Revoluţiei, forţa militară de elită a Iranului, în contextul suspiciunilor că Teheranul le livrează ruşilor drone de tip kamikaze, folosite în Ucraina.

Sancţiunile sunt în mare măsură simbolice, deoarece puţine din entităţile de pe listă au proprietăţi în Ucraina.

Au fost luate însă măsuri şi împotriva unor ucraineni, inclusiv a lui Viaceslav Bohuzlaev, fostul director al producătorului de turbine Motor Sich; compania are sediul în oraşul Zaporojie din sudul Ucrainei, ocupat de forţele ruse. Bohuzlaev se află în arest din toamna trecută, fiind suspectat de colaborare cu Rusia.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.