Weekend-ul Floriilor, sărbătorit în Bucureşti cu târguri tradiţionale pentru Sărbătorile Pascale

Târgul „Tradiţii şi flori de sărbători”, organizat de Primăria Capitalei, va avea loc în perioada 26 martie-2 aprilie în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău. În cadrul târgului locuitorii Capitalei pot intra în atmosfera sărăbătorilor de Paşte, vizitând expoziţia şi târgul de flori din Herăstrău şi târgul de meşteşugari din Cişmigiu. În parcul Cişmigiu bucureştenii vor putea achiziţiona obiecte şi dulciuri tradiţionale de la 40 de căsuţe special amenajate.

De asemenea, în cele două parcuri bucureştenii se vor putea bucura de plimbări gratuite cu trăsura, muzică tradiţională şi fanfare. Organizatorii nu i-au uitat pe copii, pentru ei fiind pregătite spectacole de teatru, plimbări cu ponei, picturi pe faţă şi expoziţii de iepuri. â

La Muzeul Ţăranului Român va fi organizat în acest weekend un târg de Florii, la care vor participa meşteri din toate zonele ţării. De vineri până duminică, olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, pielari, rudari, iconari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, încondeietoare, sunt prezenţi la târg cu obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, ouă încondeiate, mobilier pictat, icoane. De la târg vor putea fi achiziţionate şi produse alimentare tradiţionale, precum cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kurtos kolacs, halviţă, magiun de prune din Topoloveni, miere de albină şi lăptişor de matcă, palincă de Bihor şi vin, dar şi mâncăruri de post special pregătite.

Şi în sectorul 3, în parcul Alexandru Ioan Cuza, va avea loc între 26 şi 28 martie un târg de Paşte, unde vor fi amplasate standuri cu produse specifice sărbătorilor Pascale – ouă încondeiate, iepuraşi, coşuleţe, felicitări şi tablouri – confecţionate de copii din centre de plasament, grădiniţe şi artişti plastici. Banii încasaţi vor constitui bugetul apartamentelor şi clădirilor care găzduiesc copii orfani.

În Parcul Obor bucureştenii vor găsi cozonac, pască, vinuri, brânză, produse din carne, cadouri şi suveniruri hand made, în perioada 26 aprilie-2 mai, în cadrul Târgului de Paşti organizat în faţa primăriei sectorului 2. Pe aleile parcului vor fi amenajate 30 de căsuţe din lemn, ornate cu motive tradiţionale, unde se vor comercializa produse de toate felurile, pentru toate gusturile şi buzunarele.

În parcul Kiseleff bucureştenii vor putea cumpăra cadouri şi obiecte de artizanat, de vineri până duminică, de la Târgul de cadouri şi obiecte de artizanat organizat cu ocazia Floriilor, unde atmosfera va fi animată de concerte susţinute de trupele Direcţia 5 şi Heaven. Micii vizitatori ai târgului vor beneficia, în weekend, de un program special de divertisment, cu facepainting, piese de teatru de păpuşi, baloane modelate şi experimente ştiinţifice live. În plus, animatori costumaţi în iepuraşi vor oferi cadouri tuturor copiilor din parc, iar mascota târgului Vizoo, va pune în scenă competiţii interactive pentru cei mici.

Cu ocazia sărbătorilor de Paşte hotelul Intercontinental va organiza un târg tradiţional de Paşte, alături de Muzeul Ţăranului Român. Astfel, în perioada 29 martie-2 aprilie, la târg vor participa cinci meşteri populari care vor face demonstraţii speciale de încondeiat ouă, realizare de obiecte de ceramică, mărgele şi podoabe tradiţionale, cămăşi, ii şi feţe de masă cu motive româneşti. La târg bucureştenii vor putea găsi pască şi cozonac, în cadrul unei expoziţii cu vânzare.

Sărbătorite de creştini cu o săptămână înainte de Paşte, Floriile semnifică ziua în care Iisus a intrat în Ierusalim. Tot în religia creştină, Paştele marchează Învierea lui Iisus Cristos, la trei zile după crucificare, în Vinerea Mare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed