AcasăExterneZece orașe europene copiate de chinezi

Zece orașe europene copiate de chinezi

Vă prezentăm cele zece orașe copiate de chinezi:

 

1. Florentia Village este situat în apropiere de orașul-port Tianjin și reprezintă de fapt un mall construit cu grijă pentru a respecta similitudinile cu localitatea italiană. Orășelul chinez este dotat complet cu fântâni arteziene, canale, mozaicuri, precum și cu magazine „locale”, cum ar fi Gucci și Prada. Acolo se simte cu adevărat spiritul italian deoarece orașul a fost construit de un dezvoltator din Italia.

 

2. La o distanță de câteva ore de Shanghai, se află localitatea Tianducheng, ce vrea să semene cu Parisul datorită unui Tour Eiffel în înălțime de 108 metri. Cu toate acestea, chinezii nu par foarte interesați de cultura franceză, căci, în ciuda faptului că zona este înconjurată de locuințe construite pentru a găzdui 10.000 de persoane, orașul este în mare parte gol.

 

3. În centrul provinciei chineze Guangdong se află o copie identică a Hallstatt, un vechi sat de munte din Austria. Chinezii au cheltuit 940 millioane de dolari pentru a copia în întregime localitatea fermecătoare, cuprinsă în patrimoniul UNESCO.

 

4. În apropiere de Hong Kong se află un fel de parc tematic de ecoturism, care are un lac artificial și un întreg cartier modelat după localitatea Interlaken din Elveția. Orașul Interlaken din China este o statiune de cinci stele, cu un centru spa, un teren de golf, un tren cu aburi și o imitație a Kappelbrücke, podul din lemn acoperit din Lucerna.

 

5. Vechiul sat de pescari din Tianjin a fost dărâmat pentru a face loc unui mini-Manhattan, despre care dezvoltatorii speră că va deveni centrul financiar al lumii. Localitatea chineză va găzdui o școală Juilliard și replici ale centrelor Rockefeller și Lincoln. Termenul inițial de finalizare a proiectului era anul 2019, însă construcția a fost întreruptă pentru moment.

 

6. Străzile pietruite, casele în stil victorian si pub-urile de la colțurile străzilor fac din Thames Town, situat în districtul Songjiang de lângă Shanghai, o localitate în care se simte puternic atmosfera britanică. Unele clădiri sunt replici fidele ale unor construcții din Marea Britanie. Această localitate, alături de alte câteva orașe, fac parte dinntr-un proiect rezidențial care speră să atragă oamenii din Shanghaiul supraaglomerat pentru a-și vedea realizat visul de a trăi într-un oraș european.

 

7. În loc să construiască un sat nemțesc de poveste, cu castele, arhitecții germani angajați să construiască orașul german Anting de lângă Shanghai au decis să fie practici și să construiască în China un oraș al Germaniei moderne. Orașul, proiectat cu o capacitate de aproape 50.000 de oameni, este și el în cea mai mare parte gol, doar unul din cinci apartamente fiind ocupate.

 

8. Cunoscut și cu denumirea Olanda lui Pudong, orașul olandez reprezintă un cumul de stereotipuri olandeze adunate din Amsterdam și din cartierul Kattenbroek din Amersfoort, la care se adaugă canalele și morile de vânt. Unele clădiri sunt copii exacte ale celor din Olanda, cum ar fi Muzeul Maritim Olandez și magazinul Bijenkorf din Amsterdam.

 

9. Nici Suedia nu a scăpat neobservată în proiectul orașelor europene destinate chinezilor. Situate în apropiere de Shanghai, orașul nordic își propune să semene cu orașul suedez Sigtuna, având influențe scandinave, inclusiv o copie a lacului Malaren din Suedia si a Parlamentului Islandei. În prezent, nu este decât un oraș fantomă.

 

10. Arhitecții italieni care au construit Breeza Citta din Pujiang, situat în apropiere de Shanghai, au creat un oraș care să semene cu un oraș italian modern. Cu toate acestea, rezultatul este o zonă fără personalitate, cu blocuri, cu doar câteva canale pitorești și cu spații verzi.

Ultimele Articole