Zeci de lagăre, în care erau torturați ucraineni, descoperite în Harkov

Șeful marelui stat major al armatei din Ucraina a anunțat, marți, că aproape jumătate dintre teritoriile ocupate de Rusia în primele luni ale invaziei au fost recuperate.

Mai mult, poliția ucraineană anunță afirmă că a descoperit 25 de lagăre de tortură după eliberarea de sub ocupaţia rusă a zonei din jurul oraşului Harkov, situat în estul Ucrainei.

Civilii din Ucraina, ținuți în condiții inumane

Trupele ruse au reţinut şi torturat civili în condiţii inumane în aceste lagăre, a scris luni, pe Facebook, şeful poliţiei regionale Volodimir Timoşko. Unii dintre prizonieri au fost supuşi la şocuri electrice, iar altora li s-au rupt degetele, a adăugat el.

Regiunea din jurul oraşului Harkov a fost ocupată luni de zile de trupele ruse, care s-au retras abia la începutul lunii septembrie, după o contraofensivă ucraineană.

De atunci au fost descoperite în regiunea eliberată cadavrele a 920 de civili, dintre care 25 ale unor copii, ucişi de soldaţii ruşi, a adăugat Timoşko Potrivit investigaţiilor autorităţilor ucrainene, forţele ruse au comis crime de război şi în alte teritorii ocupate.

După retragerea unităţilor ruseşti din suburbia Bucea a capitalei Kiev au fost descoperite peste 400 de cadavre. Mare parte din victime au suferit morţi violente. Ancheta este în derulare

Cel puțin 63 de ruși au murit, în cea mai mare lovitură a Ucrainei

În a doua zi a anului, Ucraina a reușit o lovitură grea pentru Rusia. 63 de oameni au murit după ce o bază militară din regiunea Donețk a fost lovită cu rachete Himars. Este bilanțul recunoscut oficial de Moscova, în timp ce pe rețelele sociale se vorbește, în continuare, de sute de morți și răniți.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed