AcasăExterneZelenski, discurs istoric: Frigul, foamea, întunericul și setea nu sunt la fel...

Zelenski, discurs istoric: Frigul, foamea, întunericul și setea nu sunt la fel de îngrozitoare și mortale precum „prietenia și fraternitatea voastră”!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat cu un discurs extrem de dur la bombardamentele rusești asupra infrastructurii civile din zonele recent eliberate.

„Chiar și prin întunericul impenetrabil, Ucraina și lumea civilizată văd clar aceste acte teroriste. Lovituri deliberate și cinice cu rachete asupra infrastructurii critice civile. Zone fără facilități militare. Regiunile Harkiv și Donețk au fost lăsate în întuneric. În Zaporijia, Dnipropetrovsk și Sumi există probleme parțiale cu electricitatea”, a spus Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski: Fără gaz sau fără voi? Fără voi!

Zelensk i-a întrebat pe ruși, retoric, dacă ei mai cred că vor putea să-i sperie pe ucraineni, să despartă și să-i convingă să facă concesii. Și dacă, într-adevăr, nu au înțeles nimic din războiul de până acum.

„Citiți-mi pe buze: Fără gaz sau fără voi? Fără voi!

Fără lumină sau fără voi? Fără voi!

Fără apă sau fără voi? Fără voi!

Fără mâncare sau fără voi? Fără voi!

Frigul, foamea, întunericul și setea nu sunt la fel de îngrozitoare și de mortale pentru noi precum „prietenia și fraternitatea voastră”.

Dar istoria va pune totul la locul lui. Și atunci vom fi și cu gaz, cu lumină, cu apă și cu mâncare… și FĂRĂ VOI!”, a spus Zelenski.

Lovituri asupra infrastructurii civile în zonele de conflict sau eliberate

Președintele a lansat și un videoclip cu consecințele bombardamentului rusesc de duminică seara, venite pe fondul victoriilor ucrainene în operațiunile contraofensive.

Reamintim că, duminică seara, în mai multe raioane din oblastul și orașul Harkov alimentarea cu energie electrică a fost complet întreruptă din cauza atacului cu rachete al armatelor lui Vladimir Putin asupra infrastructurii civile.

Probleme cu alimentarea cu energie electrică au existat și în Regiunea Poltava și Regiunea Sumi. Unele orașe și comunități din regiunea Dnipropetrovsk au rămas, și ele, fără electricitate din cauza loviturilor asupra infrastructurii energetice. Iar căderea curentului a determinat, prin oprirea pompelor, și probleme cu livrarea de gaze și apă, în anumite zone.

Primarul orașului Harkov a declarat că un atac asupra unei instalații a întrerupt curentul și apa în mare parte din orașul din nord-estul Ucrainei. El a spus că lovitura a fost un act de „răzbunare” al Rusiei pentru reuşitele recente ale Ucrainei pe câmpul de luptă.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.