ZIUA când băncile au sângerat. Anunțul Finanțelor a oprit HEMORAGIA

Investitorii au vândut ac­ţiuni întrucât o posibilă taxă de 0,5% pe activele bancare, aşa cum anun­ţa Cîţu, ar fi redus din pro­fi­tabili­tatea băncilor, ceea ce ar fi dus la şanse mici ca acestea să plătească dividende. Taxa pe active ar însemna aproximativ 8-10% din totalul veniturilor ban­care nete sau aproximativ 13-15% din ve­ni­tu­rile brute din dobânzi din 2016, potrivit analiştilor.

 

„Nu trebuie omis faptul că în România încă există multă antipatie împotriva băncilor“, ex­pli­că Ovidiu Dumitrescu, director general ad­junct la Tradeville. În acest caz investitorii se pot în­treba şi ce altceva mai urmează şi să perceapă o primă de risc mai mare pentru a de­ţi­ne acţiu­ni­le bancare, adaugă el. Acţiunile Băncii Tran­sil­vania (TLV) au adus un profit chiar şi de 4% investitorilor care au cumpărat la prânz la 2,2 lei pe unitate, pentru ca ulterior să vân­dă seara la 2,29 lei în contextul celui mai ridi­cat rulaj pe acest emitent din toamna anului 2016 încoace.

 

După ce în jurul prânzului acţiunile TLV, cele mai lichide de la bursa românească, afişau o scădere chiar şi de 5% faţă de şedinţa prece­den­tă de închidere în contextul informaţiilor cu privire la posibilitatea impunerii unei taxe anuale de 0,5% pe activele bancare, până seara această scădere s-a atenuat la 3%.

 

Continuarea pe ZFCorporate

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed