Preţurile legumelor şi lactatelor sunt de până la trei ori mai mari în unele oraşe

În funcţie de oraşele în care trăiesc, românii pot plăti mai mult decât dublu pe acelaşi produs alimentar, arată o analiză realizată de ECONOMICA.NET pe baza informaţiilor oferite de Institutul Naţional de Statistică. Astfel, dacă am realiza un coş de cumpărături în care să punem legumele şi lactatele cu cele mai mici preţuri medii şi un coş în care am pune cele mai mari preţuri medii, diferenţa ar fi de aproximativ 22 de lei, de la 24,9 lei la 46,6 lei.

Un kilogram de cartofi pleacă de la 90 de bani la Focşani şi poate ajunge la 1, 75 de lei în mai multe oraşe ale ţării precum Alba Iulia, Alexandria, Drobeta Turnu Severin, Sibiu sau Suceava. În luna septembrie, preţul cartofilor a crescut în mare parte dintre oraşele ţării, cu până la 15,5% faţă de luna anterioară, cum este cazul Sucevei. Au existat însă şi oraşe unde cartofii au devenit mai ieftini, cum ar fi Giurgiu (minus 12,57% ) Cluj-Napoca (minus 2,29%) sau Tg Mureş(13,68%).

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed