13 ani de la moartea lui Michael Jackson, ”regele muzii pop”. Ce s-a întâmplat cu averea sa

S-au scurs 13 ani de la moartea lui Michael Jackson, ”regele muzii pop”. Megastarul, care ar fi împlinit 64 de an pe 29 august, a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai populari soliști din toate timpurile.

Dreept dovadă că, de la disparția sa, numele de Michael Jackson continuă să facă bani serioși. 2 miliarde de dolari a câștigat post-mortem artistul, pe lângă cele 4 miliarde pe care le-a produs în timpul carierei sale.

Aflat în topul industriei divertismentului de la vârsta de 6 ani, în ciuda averii colosale pe care a făcut-o, spre sfârșitul anilor 2000, fostul membru al trupei Jackson 5 a început să aibă probleme mari cu banii. La procesul după moartea șocantă a lui Jackson din 2013, expertul contabil William Ackerman a menționat că solistul se afla într-o „poziție financiară precară”, cea mai mare datorie a sa fiind dobânda plătită pentru împrumuturile pe care le-a luat de-a lungul anilor. Ackerman a dezvăluit că datoria lui Jackson a început când acesta a luat împrumuturi în 1993, care au început de la 30 de milioane de dolari (25 de milioane de lire sterline).

13 ani de la moartea lui Michael Jackson, ”regele muzii pop”. 2 miliarde de dolari a câștigat post-mortem artistul

Până în 1998, acest număr a crescut la 140 de milioane de dolari (119 de milioane de lire sterline). Situația financiară era atât de gravă în 2009, încât artistul ajunsese să fie în urmă cu plățile pentru casa unde locuia mama lui. În 2003, în timpul unui proces care îl implica, un contabil a susținut că Michael Jackson cheltuia între 20 -30 de milioane de dolari pe an, mult mai mult decât câștiga.

Celebra fermă Neverland, din care s-a mutat în 2003 după ce a fost acuzat că ar fi modestat un copil,a fost vândută în 2020 pentru 22 milioane de dolari omului de afaceri Ron Burkle. Michael Jackson a donat peste 500 de milioane de dolari în scopuri caritabile. În urmă cu 10 ani, un judecător a decis că averea lui MJ valora circa 111 milioane de dolari.În testament, starul pop a lăsat 40% din bunurile sale celor trei copii ai săi, 20% pentru organizații.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri