1,6 milioane de euro cheltuiţi pentru ca doar 46 de oameni să-şi găsească job în doi ani

În ultimii ani, recoversia profesională a devenit o „afacere” la modă în România. Pe baza unor finanţări nerambursabile acordate cu generozitate de către statul român (din bani veniţi, a adevărat, de la Uniunea Europeană), numeroase entităţi publice sau private au cheltuit zeci de milioane de euro pentru o finalitate care, constatăm acum, nu există.

Cifrele oficiale indică faptul că avalanşa de cursuri de recalificare plătite din bani publici nu au folosit la nimic, dat fiind că – aşa cum spun şi cei din mediul de afaceri şi de la sindicate – totul s-a făcut haotic, fără a exista vreo garanţie că există un angajator interesat de respectivele calificări.
Pentru că vorbele nu ţin loc de fapte, vă prezentăm în continuaremodul cum s-au derulat două astfel de finanţări (ambele prin POSDRU), însumând 1,6 milioane de euro, în anii 2014 şi 2015, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.
Programele au scos din bugetul public (banii au venit, prin POSDRU, de la Uniunea Europeană, însă tot bani publici sunt) peste 1,6 milioane de euro, adică un cost mediu per cursant de 1.800 de euro, sumă în care a intrat, printre altele, chiria spaţiilor de curs, plata lectorilor şi plata unor indemnizaţii băneşti către cursanţi.Citeste mai mult: adev.ro/o2wp5f

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed