2010, fără promoţii spectaculoase la maşinile luate în leasing (VIDEO)

2010 nu va aduce promoţii fabuloase la maşinile luate în leasing, de genul avans zero. Prima parte a anului se va concentra pe vânzarea stocului de maşini returnate, care variază între 10 si 12.000. Ca plan de afacere, firmele de leasing se vor concentra pe păstrarea clienţilor vechi şi promovarea unor pachete de finanţare care să includă cât mai multe facilităţi.

„Compania noastră încearcă să facă un altfel de leasing, tot pe segmentul cu care suntem obişnuiţi, deocamdată cel auto, dar este vorba de leasing operaţional. Ceea ce presupune închirierea bunurilor cu servicii şi la sfârşit recuperarea bunului cu reîmprospătarea flotei”, a spus Cristian Gâlă, director general BT Finop Leasing.

În cazul leasingului operaţional, pachetul cuprinde toate serviciile necesare mentenanţei şi folosirii unui autovehicul, de la achiziţie până la plata impozitelor şi taxelor, precum şi înlocuirea lui, unde este cazul. Şefii companiilor de leasing schimbă regulile şi când vine vorba de strategia de vânzare, profită de sprijinul băncilor din grup.

„Semestrul 2 trebuie sa fie caracterizat de integrarea cu platforma de clienţi ai băncii. Corelat cu capacitatea existenta de abordare a clienţilor cred că trebuie să vizăm un obiectiv ambiţios de creştere de 70%”, a spus Felix Daniliuc, director general Raiffeisen Leasing.

Anul trecut, piaţa de leasing a scăzut cu 70%. Jucătorii din piaţă se aşteaptă însă, la o redresare în 2010, an în care se estimează că piaţa de leasing va creşte cu 10%. 

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed