AcasăEconomieSe ieftinesc convorbirile telefonice. Vezi cu cât

Se ieftinesc convorbirile telefonice. Vezi cu cât

Tarifele de terminare a apelurilor de telefonie mobilă și fixă din România vor fi scăzute începând cu 1 ianuarie 2012. Tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor în rețelele de telefonie mobilă va fi de 4,05 eurocenți pe minut.

 

De la 1 septembrie 2012 acest tarif va ajunge la 3,07 eurocenți pe minut.

 

Cei șase operatori principali de pe piața locală, Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil și Vodafone practică în acest moment tarife diferite pentru serviciile de terminare a apelurilor, motiv pentru care reducerile din prima etapă vor fi cuprinse între 19% și 30%, pentru egalizare.

 

Într-o a doua etapă tarifele vor  fi reduse cu 24% pentru toți operatorii.

 

Tarifele maxime de interconectare în vederea terminării apelurilor practicate de operatorii de telefonie fixă vor scădea într-o primă etapă cu 15%, de la 0,97 eurocenți pe minut la 0,82 eurocenți pe minut.

 

A doua etapă de scăderi va avea loc începând cu 1 iulie 2012, când  tariful de terminare pentru retelele de telefonie fixă  va scădea cu 31%, până la 0,67% eurocenți pe minut.

 

Piața de comunicații electronice a înregistrat anul trecut o scădere de 6,6%, până la 3,6 miliarde euro (15,3 miliarde lei), potrivit datelor raportate  de către furnizori către ANCOM.

Ultimele Articole