3 milioane de euro, bugetul de investitii in 2021. Vascar aplica cele mai riguroase standarde de calitate din domeniul alimentar

0
vascar

Compania Vascar, unul dintre principalii producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din tara noastra, a anuntat un buget de investitii in retehnologizare si modernizare de 3 milioane de euro pentru anul 2021. Suma se adauga celor 5 milioane de euro pe care compania cu sediul la Vaslui le-a investit deja, in ultimii 5 ani, in fabrica cu o capacitate extinsa din oras, dar si in cele 21 de magazine proprii din regiunea Moldovei. Datorita acestor fonduri, Vascar reuseste astazi sa aplice cele mai riguroase standarde de calitate din domeniul alimentar.

„In fiecare an, alocam un buget pentru modernizare si retehnologizare, pentru a ne conforma celor mai inalte standarde de calitate. Increderea clientilor, angajatilor si partenerilor nostri este o parte importanta din misiunea companiei. In prezent, compania aplica cele mai riguroase standarde de calitate din domeniul alimentar: ISO 9001/22000 (din 2005) si FSSC 22000 (din 2011). Vascar este o companie certificata International Food Systems High Level”, spune Vlad Ciuburciu, care ocupa din anul 2017 functia de Director General al companiei Vascar.

Ciuburciu (Vascar) a vorbit si despre cum se desfasoara activitatea in fabrica de la Vaslui, care exista inca din anul 1984, insa care a fost modernizata in mod constant, iar astazi are peste 250 de angajati. „Angajatii reprezinta cel mai important atu al companiei noastre, iar siguranta, confortul si satisfactia lor sunt esentiale. Personalul beneficiaza de conditii de munca in deplina legalitate, dar si de posibilitatea de a avansa rapid in cadrul echipei, programe optionale de dezvoltare si beneficii precum transport si masa de pranz gratuita, zile libere platite pentru evenimente deosebite etc. Din aceste motive, indicele fluctuatiei de personal a scazut cu 19,2% in anul 2020, ceea ce denota increderea angajatilor in companie”, spune Directorul General.

Vlad Ciuburciu a vorbit si despre masurile luate in cadrul companiei Vascar, odata cu debutul pandemiei de coronavirus, la inceputul anului trecut. „In martie 2020, la debutul pandemiei, am luat toate masurile sanitare necesare pentru a ne proteja fabrica, iar, in prezent, siguranta angajatilor si produselor noastre, dar si lipsa incidentelor, reprezinta prioritatile companiei. Am incheiat un parteneriat cu o clinica medicala, pentru testarea tuturor angajatilor care se intorc din concediu, si am implementat un set de masuri de siguranta suplimentare, pe langa cele standard din industria noastra: masti, manusi, capeline. De asemenea, instruim zilnic angajatii cu privire la protocoalele si masurile de siguranta specifice acestei perioade”, explica Directorul General al companiei cu sediul la Vaslui.

 

 

Increderea clientilor in calitatea produselor din carne realizate de companiile romanesti este cu atat mai importanta in aceasta perioada, avand in vedere apropierea sarbatorilor de iarna si a meselor asociate lor. „La Vascar, clientii sunt pe primul loc si facem eforturi pentru a le oferi experiente unice si mese gustoase. Ne propunem sa ne ridicam zilnic la nivelul pe care si-l doresc, iar responsabilitatea fata de consumator ne indeamna sa investim in calitate, in cele mai performante tehnologii de preparare a carnii, sa inovam continuu si sa respectam cele mai inalte standarde de siguranta”, spune Vlad Ciuburciu.

Vascar, companie care a sarbatorit recent 37 de ani de activitate pe aceasta piata extrem de competitiva, a raportat venituri de 22,8 milioane de euro la finalul anului 2020, o crestere de 13% fata de anul precedent.