3 reparații cheie pe care nu este indicat să le amânați

0

Sezonul cald, începând din primăvara și chiar până toamna târziu, este ideal pentru abordarea acelor reparații pe care nu este bine să le amânăm. Deteriorările exterioare pot dăuna structurii casei, siguranței sale și esteticii, pe lângă faptul că se pot extinde, iar casa devine și mai vulnerabilă în fața viitoarelor deteriorări. Temperaturile scăzute sau foarte ridicate, gerul, vântul, furtunile, gheața, zăpada, dar și înghețul și dezghețul sunt factori naturali care dăunează inevitabil exteriorului unei case. Indiferent că preferați începutul primăverii sau sfârșitul verii pentru a vă ocupa de starea locuinței, este esențial să nu amânați prea mult timp reparațiile cheie de care depind siguranța și structura unei case.

Iată 3 reparații exterioare pe care ar trebui să le abordați înainte de a se agrava:

Reparați fațada casei

Unii preferă stucco ca material de acoperire, iar alții tencuiala decorativă tip bob de orez. Astfel de materiale sunt apreciate deoarece se comportă foarte bine în fața elementelor naturale, fără să necesite multe lucrări de întreținere. Totuși, în timp, orice tip de tencuială decorativă și orice material tinde să dezvolte fisuri și crăpături, care permit aerului rece să pătrundă în casă, favorizând totodată apariția umezelii. Mucegaiul, putregaiul și alte probleme cauzate de umiditate sunt, de asemenea, favorizate. Nu amânați astfel de reparații, ci încercați să luați măsuri rapide. În cazul unor lucrări de mare amploare, folosiți nivele laser de la bitmi, telemetru și alte echipamente moderne care vă pot facilita lucrările de reparații. În ceea ce privește cele mai potrivite materiale pentru reparații, puteți opta pentru plasturi care se aplică peste fisuri, fără să se contracte, permițând aplicarea unei culori la nici două ore după instalarea plasturelui.

Examinați starea fundației

Fundația este una dintre cele mai importante părți ale unei case, însă puțini proprietari verifică în mod constant starea acesteia, având falsa așteptare ca fundația să nu sufere niciodată deteriorări. Totuși, factorii exteriori nu ocolesc fundația casei, așa cum nu ocolesc nici fațada, soclul sau gardul. În ceea ce privește fundația unei case, chiar și deteriorările care par minore se pot agrava în ritm rapid, ducând la probleme majore. Din acest motiv, este recomandată inspectarea fundației de cel puțin două ori pe an. Depistați eventualele crăpături sau fisuri care ar putea permite umezelii, aerului sau dăunătorilor să pătrundă în structura casei sau chiar în casă. Utilizați un amestec rapid și eficient de mortar pentru sigilarea fisurilor. Încercați să nu amânați prea mult timp această lucrare de reparație, deoarece fisurile se pot înrăutăți de la o iarnă la alta. Dacă veți neglija fundația casei timp îndelungat, este foarte posibil să vă confruntați mai târziu cu probleme mai complexe, care vor implica sume și mai mari de bani pentru reparații.

Nu în ultimul rând, verificați în ce stare se află trotuarele, potecile, aleile și căile de acces, mai ales dacă sunt realizate din beton sau sunt placate cu cărămidă. În cazul în care au suferit eventuale daune, o altă iarnă ar putea cauza și mai multe deteriorări. Betonul se poate crăpa foarte tare, iar cărămizile se pot desprinde din cauză că mortarul este compromis. Prin urmare, pentru siguranța întregii familii, este necesar să analizați starea aleilor și a căilor de acces, să reparați daunele și să consolidați toate trotuarele înainte de instalarea sezonului rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.