3 tipuri de rețete de carne la garniță

0

3 tipuri de rețete de carne la garniță. Dacă vrei să te bucuri de preparate delicioase, iată câteva rețete pe care le poți folosi.

Prima rețetă pe care ți-o propunem este cea de cartofi aurii cu carne la graniță. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

3 tipuri de rețete de carne la garniță

  • 1,5 kg cartofi
  • 800 g carne de la garnita (carne, carnati, costite)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei vegetal
  • sare
  • piper

Prima oară se curăță cartofii de coajă, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe jumatate(7-8 minute).

Se pun apoi intr-o strecuratoare(5 minute) si ii lasam sa se scurga de apa. Dupa ce s-au scurs, ii presaram cu sare si piper si ii asezam intr-o tava, intr-un singur strat. Turnam uleiul peste ei si introducem tava la cuptorul incalzit la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Se intorc la jumatatea coacerii. Daca ii doriti mai aurii, ii lasati mai mult la cuptor. La final vom avea cartofi crocanti la exterior si moi in interior.

3 tipuri de rețete de carne la garniță

Cat timp cartofii sunt in cuptor, scoatem carnea din garnita (prajita deja), o punem intr-o cratita si o lasam sa se incalzeasca bin e(pana untura incepe sa sfaraie). Scoatem carnea cu o paleta si o punem sa se scurga de untura pe hartie absorbanta. Asezam carnea si carnatii pe platou si servim fierbinte, alaturi de muraturi sau salata.

3 tipuri de rețete de carne la garniță

Cea de a doua rețetă este cea de carne de pui la garniță.

Ingrediente:

– 3,4 kg carne de pui
– 6 borcane de 0,5l

La fiecare borcan câte:

– ½ linguriță sare la fiecare borcan
– 3 boabe ienibahar
– 5 boabe piper negru
– 1 foaie dafin

Prima oară te ocupi de carnea de pui. Se taie puii bucăți medii și se spală bine carnea. Ca să vedeţi câte borcane vă trebuie, se măsoară carnea cu 1 borcan de 0,5 l, potrivit suntgospodina.net. Se spală borcanele cu bicarbonat de sodiu, se adaugă câte 2 boabe de ienibahar și 3 boabe de piper negru, apoi se umplu pe jumătate cu carne. Încercaţi ca fiecare borcan să conțină diferite părți – atât piept, cât și pulpe.

Se presează puțin carnea, apoi se adaugă câte 1 boabă de ienibahar, 2 boabe de piper negru, câte 1 foaie de dafin și câte un sfert de linguriță de sare. Se umplu borcanele cu carne, până sub umeri, și se mai adaugă câte ¼ linguriță de sare. Se taie bucăți de staniol și se acoperă borcanele. Se tapetează tava cu hârtie de copt, se presară cu sare, pentru ca borcanele să nu crape și se nivelează stratul.

Se aşază borcanele și se introduce tava în cuptorul rece, se setează temperatura de 180 de grade Celsius și se înăbușe carnea timp de 1 oră. Apoi se micșorează temperatura până la 100 de grade Celsius și se înabuşe carnea încă 4 ore. Suplimentar, se fierbe o supă din oase, timp de 2-3 ore, deoarece o parte din lichid se evaporă în timpul preparării.

Se scot borcanele pe o suprafața uscată și nu rece, se îndepărtează staniolul, se adaugă câte 1 linguriță de grăsime topită (este grăsimea interioară de la pui care se topește), dacă aveți, se toarnă supă, cât să umpleți borcanele, și se înfiletează imediat, cu capace sterilizate. Se acoperă borcanele cu o plapumă călduroasă, până se răcesc complet. Apoi se pot spăla și depozita într-un loc întunecos și răcoros, scrie dcnews.ro.

3 tipuri de rețete de carne la garniță

Iată și alte idei pe care le poți folosi pentru a prepara carnea la garniță:

Ingrediente
-Carne macră sau cu puţină grăsime (cinci kilograme);
-Cârnaţi făcuţi în casă (trei kilograme);
-Untură (1,5 kilograme);
-Foi de dafin (trei, patru bucăţi);
-Ienibahar (6-7 boabe);
-Piper (câteva boabe);
-Sare (o lingură);
-Usturoi (o căpăţână sau două);

Altă rețetă
-carne de porc proaspătă (pulpă, spată)
– cârnaţi proaspeţi de porc
– untură de porc
– boabe de ienibahar, foi de dafin (opţional)
– sare