AcasăMoney&People32 de ani de la tragica dispariție a Mihaelei Runceanu. Artista a...

32 de ani de la tragica dispariție a Mihaelei Runceanu. Artista a fost omorâtă în propriul apartament

Astăzi se împlinesc 32 de ani de la tragica dispariție a Mihaelei Runceanu, considerată cea mai reprezentativă solistă pe care a avut-o muzica ușoară românească.

A murit ucisă de o mână criminală, la doar 34 de ani, însă a lăsat o moștenire muzicală uriașă  și a pregătit și lansat câteva generații de soliști. Înainte de pandemie, câțiva din cei cărora Mihaela Runceanu le-a fost profesoră  la Școala Populară de Artă București- amintim: Carmen Trandafir, Silvia Dumitrescu, Camelia Florescu ori Aurel Moga și Stela Enache-, obișnuiau să cânte în memoria artistei Casei de cultură a studenților București. Loc unde, odinioară, artista era distribuită des în spectacole.

Ieri mare vedetă Pro TV, astăzi consilier de nunți și botezuri. Wilmark îți promite o petrecere de neuitat

32 de ani de la tragica dispariție a Mihaelei Runceanu. Artista a fost omorâtă în propriul apartament

La doi pași de Casa de Cultură a Studenților, pe 28 octombrie 1989, la Sala Radio, Mihaela Runceanu a urcat ultima oară pe scenă, în cadrul spectacolului ”Start Melodii ‘89”, unde a înghenunchiat în fața publicului, fiind bisată de trei ori. Pe 1 noiembrie, 1989, Mihaela Runceanu a fost sugrumată în propriul apartament de Daniel Cosmin Ștefănescu, un tânăr ce-i furniza artistei casete video și discuri, scopul fiind jaful. Acesta a ispășit 17 ani din pedeapsa de 25 de ani primită pentru crimă.

Printre cei cei i-au fost elevi se numără: Nicola, Paula Mitrache, Mihaela Marinache (Miki), Marina Florea, Adrian Enache, Cătălin Crișan, Ozana Barabancea ori Marinela Chelaru. ”De-ar fi să vii”, ”Fericirea are chipul tău”, ”E-adevărat iubirea mea” ori ”Pentru voi, muguri noi”, sunt la fel de populare și astăzi în rândul iubitorilor de muzică ușoră românească.

Andrei Roșu, odinioară idolul adolescentelor, astăzi producător de mâncare vegană

Ultimele Articole