35 de actori celebri care nu au luat niciodată premiul OSCAR

0
145

Oscarul este trofeul suprem râvnit de toată industria cinematografică mondială. Roluri celebre, actori imenși dar și nume suprinzătoare s-au bucurat de statueta de la Los Angeles. Anual, doi actori și două actrițe primesc acest premiu. Și pentru că mai de fiecare dată există concurență acerbă pentru trofeele acordate pentru rolul principal și pentru cel secundar, sunt mulți actori care rămân doar cu nominalizarea. Și de-a lungul carierei rămân doar cu această consolare.

Nume grele ale cinematografiei nu au câștigat niciondată Oscarul din postură de actor. Alții, precum Clint Eastwood au reușit în regie și în calitate de producător. Vă prezentăm mai jos 35 de mai actori care au încântat inimile sutelor de milioane de oameni, dacă nu miliarde, dar care au trecut pe lângă Oscar. În semn de prețuire pentru întreaga lor carieră, unii dintre ei au primit un Oscar onofiric din partea Academiei Americane de Filme.

Charlie Chaplin

Este considerat a fi unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul XX. Cele mai renumite filme ale sale sunt City Lights (Luminile orașului), Modern Times (Timpuri noi) și The Great Dictator (Marele dictator). A câştigat două Oscaruri onorifice, în 1929 şi 1973, şi Oscarul pentru cea mai bună coloana sonoră cu Limelight, film ce a fost lansat la 20 de ani de la turnare.

Citește și: Legendarul actor Christopher Plummer a murit! A fost cel mai vârstnic premiat cu Oscar

Charlie Chaplin, celebrat printr-un album de creații muzicale, la împlinirea a 130 de ani de la nașterea sa – Realitatea Rutiera

Marlene Dietrich

Este prima actriță germană care a ajuns celebră în Hollywood. De-a lungul carierei, Dietrich s-a reinventat constant, începând a fi cântăreață de cabaret, fată din cor și actriță în filme germane în Berlinul anilor ’20, stea de la Hollywood de-a lungul anilor ’30, și în final, o interpretă internațională, devenind una din idolii secolului al XX-lea. În “Marocco” (1930), Dietrich joacă din nou o cântăreață de cabaret. O scenă memorabilă din film este aceea când Dietrich, îmbrăcată în costum de bărbat, sărută o femeie pe gură, ambele lucruri fiind considerate scandaloase la vremea respectivă. Pentru prestația sa, Dietrich obține singura sa nominalizare la Premiile Oscar, pentru cea mai bună actriță. Pierde în favoarea lui Marie Dressler.

Marlene Dietrich, “Îngerul albastru” de la Hollywood - Rețete și vedete

Cary Grant

A fost un actor britanic și una dintre marile stele americane de film ale Hollywood-ului de altădată. Inițial, Grant a apărut în filme polițiste și drame precum Blonde Venus (1932), alături de Marlene Dietrich și She Done Him Wrong (1933), alături de Mae West. Mai apoi devine cunoscut pentru roluri romantice și comice în filme precum The Awful Truth (1937) cu Irene Dunne, Leopardul Suzanei (1938), alături de Katharine Hepburn, His Girl Friday (1940) și The Philadelphia Story (1940), cu Hepburn și James Stewart. Alte filme în care a jucat în această perioadă sunt filmul de aventură Gunga Din (1939), și comedia întunecată Arsenic and Old Lace (1944). Pentru filmele None but the Lonely Heart (1944) și Penny Serenade (1941) a fost nominalizat la Premiile Oscar, pentru cel mai bun actor. Se retrage din actorie în 1966 și urmează o carieră în afaceri. În 1970, îi este acordat un Oscar onorific, dăruit de Frank Sinatra.

The Acrobatic Grace of Cary Grant | The Current | The Criterion Collection

Gloria Swanson

A fost una dintre cele mai mari vedete ale erei filmului mut și a fost una dintre icoanele stilului anilor 1920, înainte ca popularitatea sa odată cu apariția filmului sonor de la începutul anilor 1930 să scadă. În 1950 a revenit pe Twilight Boulevard, de la Billy Wilder . A fost nominalizată de trei ori la Oscarul pentru cea mai bună actriță . A excelat în filmele: Mascul și femelă, A opta nevastă a lui Barbă Albastră, Zaza, Madame Sans-Gene, Slăbiciune omenească, Regina Kelly, Ispitele orașului, Bulevardul Amurgului, Aeroport 75.

Gloria Swanson - Turner Classic Movies

Rita Hayworth
A fost o actriță americană care a devenit faimoasă în anii ’40, fiind considerată sex simbolul acelei ere. În timp ce era încă adolescentă, ea a atras atenția unui producător de la Hollywood , iar la mijlocul anilor 1930 a început să apară în filme, folosind numele ei de Rita Cansino. La sfatul primului ei soț, Edward Judson (care a devenit managerul ei), și-a schimbat numele în Rita Hayworth și și-a vopsit părul castaniu, cultivând o strălucire sofisticată care s-a înregistrat mai întâi cu rolul ei de soție necredincioasă care încearcă să o seducă pe Cary Grant în Numai îngerii au aripi (1939). Hayworth a crescut treptat la rang de stea, jucând femei fatale în melodrame de calitate precum The Lady in Question (1940), Blood and Sand (1941) și The Strawberry Blonde (1941).
Rita Hayworth - Turner Classic Movies
Peter O’Toole 
A fost un actor britanic de origine irlandeză, cunoscut pentru rolurile sale memorabile de film, scenă și voce, din generația „tinerilor furioși” (anii ’50) din Marea Britanie.
A fost nominalizat de opt ori, dar fără succes de fiecare dată: Lawrence of Arabia (rol principal), Becket (rol principal), The Lion in Winter (rol principal), Goodbye, Mr. Chips (rol principal), The Ruling Class (rol principal), The Stunt Man (rol principal), My Favorite Year (rol principal), Venus (rol secundar). A primit, totuși, o stuetă pentru întreaga carieră în 2013.

Peter O'Toole - Turner Classic Movies

Lana Turner
A a fost o actriță americană, cunoscută mai ales pentru rolul din filmul noir The Postman Always Rings Twice (1946) care o prezintă în ipostaza de femme fatale.Printre primele sale filme se numără: “They Won’t Forget“ (1937), “Love Finds Andy Hardy” (1938). În anii ’40 primește roluri principale în filme, precum: Johnny Eage (1941), Ziegfeld Girl (1941) și Somewhere I’ll Find You (1942) și binecunoscutul The Postman Always Rings Twice. Succesul ei continuă să crească pe parcursul anilor ’50, odată cu rolurile ei în: The Bad and the Beautiful (1952) și The Peyton Place. Pentru cel din urmă, a fost nominalizată pentru “Premiul Academiei pentru cea mai bună actriță”.
Lana Turner - The Official Licensing Website of Lana Turner
Richard Burton
A fost un actor de film britanic, originar din Țara Galilor. A făcut câteva roluri memorabile, a avut o relație cu Elizabeth Taylor, care a ținut ocupată prima pagină a ziarelor foarte mult timp, însă nu a avut norocul să câștige statueta. A primit multe nominalizări la Oscar: My Cousin Rachel (rol secundar), The Robe (rol principal), Becket (rol principal), The Spy Who Came in from the Cold (rol principal), Who’s Afraid of Virginia Woolf? (rol principal), Anne of the Thousand Days (rol principal) și Equus (rol principal). Nu a fost însă pe placul juriului în cele din urmă.

Richard Burton - Turner Classic Movies

Ava Gardner
Ava a fost descoperită prin fotografiile făcute în atelierul fotografic al cumnatului ei. La început a jucat roluri secundare în diferite filme. Însă prin frumusețea și erotismul ei a reușit să facă carieră, după căsătoria cu actori renumiți ca Mickey Rooney, Artie Shaw și Frank Sinatra. Unul dintre succesele ei a fost rolul jucat în filmul “The Killers” alături de Burt Lancaster. Pe plan internațional a devenit cunoscută prin filmele “The Snows of Kilimanjaro” (Zăpezile de pe Kilimanjaro), unde a jucat alături de Gregory Peck, sau în filmul “Mogambo” alături Clark Gable. Pentru filmul Mogambo a fost nominalizată în 1953 pentru premiul Oscar.
Ava Gardner | Biography, Movies, & Facts | Britannica
Kirk Douglas
A fost un actor, regizor și producător evreu-american de film. De-a lungul unei cariere de 64 de ani, Douglas a apărut în peste 90 de filme. Acesta a devenit o vedetă internațională datorită rolului său de boxer fără scrupule în filmul Campion (Champion, 1949), rol care i-a adus prima sa nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor. În perioada anilor 1950 și 1960, Douglas a fost o mare stea la box-office, el a jucat alături de unele dintre cele mai importante actrițe din acea epocă: Lauren Bacall, Gena Rowlands, Jan Sterling, Eve Miller, Lana Turner, Eleanor Parker și altele.

A primit de-a lungul carierei trei nominalizări: Lust for Life (rol principal), The Bad and the Beautiful (rol principal), Champion (rol principal). Nu a câștigat niciodată celebra statuetă.

Legendarul actor Kirk Douglas a murit

Marilyn Monroe
A fost a fost o actriță, model, cântăreață, sex simbol și divă pop a secolului al XX-lea. Practic a fost una dintre cele mai frumoase femei care au existat vreodată. Ascensiunea lui Monroe la nivelul de celebritate a început cu selectarea ei pentru a poza în câteva reviste, asta în timp ce primul ei soț făcea parte din Marina Comercială. După câteva apariții minore în decurs de câțiva ani, Marilyn a început să devină cunoscută pentru talentul ei de comediană, ajutată fiind și de remarcabila ei prezență scenică. Și-a îndreptat eforturile către apariții mai consistente, și, la un anumit moment al carierei sale, a reușit să-și îndeplinească acest scop. Circumstanțele misterioase ale morții lui Marilyn au fost subiectul multor speculații, dar nu au reușit să-i știrbească reputația de cea mai legendară figură publică a tuturor timpurilor.

În anul 1953, Monroe era deja una dintre cele mai cotate actrițe de la Hollywood; avea roluri principale în filmul noir Niagara, care îi punea în evidență latura sexy, și în comediile Gentlemen Prefer Blondes și How to Marry a Millionaire, care i-au definit imaginea drept una de “blondă stupidă”. În același an, pozele ei nud au fost folosite drept rampă de lansare pentru prima ediție a revistei Playboy. A jucat un rol semnificativ în crearea și managerierea imaginii sale publice pe parcursul carierei sale, dar a fost dezamăgită de rolurile repetitive și de salariul mic oferite de studio.

Who is Marilyn Monroe?
Omar Sharif 

A fost un actor de film egiptean dar care a făcut istorie la Hollywood. Sharif a debutat în filmul egiptean Cerul infernului (1953), semnat de regizorul Youssef Chahine; pelicula a fost remarcată în mai 1964, în cadrul Festivalului de la Cannes. Primul rol în limba engleză interpretat de Sharif a fost în producția pentru televiziune Lawrence al Arabiei (1962). Ulterior, actorul s-a stabilit la Hollywood, unde a mai jucat în Doctor Jivago (1965), Funny Girl (1968, film în care interpretează două cântece) ș.a. A participat ca actor în peste o sută de producții. În întreaga-i carieră a primit o singură nominalizare la Oscar, pentru interpretarea din Lawrence of Arabia (rol secundar).

Omar Sharif, actor and bridge master, 1932-2015 | Financial Times

Burt Reynolds 
A fost un actor și regizor american, cunoscut pentru rolurile Bo ‘Bandit’ Darville în Smokey și Banditul, Lewis Medlock în Eliberarea, Bobby “Gator” McCluskey în Fulger alb și următorul film din serie Gator, Paul “Wrecking” Crewe în The Longest Yard, Charlie B. Barkin în Toți câinii merg în rai, și în rolul regizorului de filme pentru adulți Jack Horner din Boogie Nights pentru care a câștigat Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar și a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea din Boogie Nights, film din 1997.

Burt Reynolds, "Smokey and the Bandit" star, dead at 82 | CNN

Clint Eastwood 
Este unul dintre titanii cinematografiei mondiale, actor, regizor și scenarist de film, producător, compozitor și politician american. Ca erou laconic de westernuri și filme de acțiune, se numără din anii ’60 printre cele mai de succes staruri ale lumii. Mai târziu devine un regizor și producător de film renumit și obține în anii 1993 și 2005 Oscarul pentru cea mai bună regie. În plus, a fost distins ca producător al acestor filme cu Premiul Oscar pentru cel mai bun film. Ca actor a bifat două nominalizări la Premiile Oscar, ambele pentru roluri principale: Unforgiven și Million Dollar Baby.

Clint Eastwood Is Not A Good Actor — And That's A Really Good Thing | Decider

Donald Sutherland
Este un actor canadian cunoscut și apreciat în toate colțurile lumii, care însă nu a reușit să se lipească de vreun Oscar. Cariera lui a început în anii ’50, atunci când a cunoscut un succes răsunător. Cele mai multe roluri notabile au fost cele din filme de acțiune, de război, precum The Dirty Dozen, în 1967, MASH, Kelly’s Heroes în 1970, Invasion of the Body Snatchers sau Ordinary People. A jucat în 1971rolul principal masculin în Klute, alături de Jane Fonda, care a făcut aici unul din rolurile care i-au adus consacrarea, cucerind un Oscar și Globul de Aur. A jucat recent și în seria de televiziune Dirty Sexy Money. Este tatăl actorului Kiefer Sutherland.

Donald Sutherland - Turner Classic Movies

Harrison Ford
Este un actor american, celebru datorită rolurilor din seria Războiul stelelor, Evadatul și Indiana Jones. A primit de-a lungul carierei o singură nominalizare la Oscar, pentru rolul principal din Witness (o producție din 1985).

Harrison Ford se întoarce pentru ultima oară în rolul lui Indiana Jones | TVmania.ro

Robert Redford
Este un actor, regizor, producător, model și filantrop american. Fondatorul Festivalului de Film Sundance, Redford a primit Premiul Oscar de două ori, în 1981 pentru regia filmului Oameni obișnuiți și pentru întreaga sa activitate în 2003. Ca actor însă a fost nominalizat o singură dată, în The Sting (1973), la categoria rol principal.

Redford și-a făcut debutul pe ecran în War Hunt (1962), alături de John Saxon într-un film despre ultimele zile ale războiului din Coreea. Acest film a marcat, de asemenea, debutul lui Sydney Pollack și Tom Skerritt. După succesul pe Broadway, a fost distribuit în roluri mai mari în filme. În Inside Daisy Clover (1965) el a jucat un star de cinema bisexual care se căsătorește cu starleta Natalie Wood. În 1966 joacă pentru prima dată cu Jane Fonda în The Chase. Fonda și Redford au apărut din nou în versiunea pentru marele ecran a piesei Desculț în parc (1967), apoi în 1979 în The Electric Horseman (Călărețul electric).

Redford a devenit preocupat de imaginea lui de blond stereotip și a refuzat roluri în Who’s Afraid of Virginia Woolf? și The Graduate. Redford a găsit ceea ce căuta în filmul lui George Roy Hill Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969), scenariu de William Goldman, în care el a fost asociat pentru prima oară cu Paul Newman.

Câteva din filmele lui Redford care nu au atins succesul de box office sunt Downhill Racer (1969), Tell Them Willie Boy Is Here (1969), Little Fauss and Big Halsy (1970) și The Hot Rock (1972). Dar cariera sa de ansamblu a fost înfloritoare cu numeroase filme apreciate atât de critici cât și de public. Printre acestea se pot enumera, Jeremiah Johnson (1972), satira politică Candidatul (1972), The Way We Were (1973) și The Sting (1973), rol pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar.

Pe parcursul anilor 1974 – 1976, Redford a fost în topul box-office cu filmele The Great Gatsby (1974), The Great Waldo Pepper (1975) și Three Days of the Condor (1975). Popularul și aclamatul Toți oamenii președintelui (1976), regizat de Alan J. Pakula și scris de Goldman, a fost un film care a constituit un punct de reper pentru Redford.

Robert Redford - Turner Classic Movies

Nick Nolte
Este un actor american de film. A jucat în filme ca The Deep (1977), 48 Hrs. (1982), Down and Out in Beverly Hills (1986), Another 48 Hrs. (1990), Everybody Wins (1990), The Prince of Tides (1991), Cape Fear (1991), Lorenzo’s Oil (1992), Affliction (1997), The Thin Red Line (1998), Hulk (2003), The Good Thief (2003), Hotel Rwanda (2004), Tropic Thunder (2008), and Warrior (2011). Nick Nolte a fost nominalizat de trei ori la Premiul Oscar; de două ori pentru cel mai bun actor: în 1992 și 1999, pentru rolurile din Prințul Mareelor și, respectiv, Trauma, iar în 2012 a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din filmul Războinicul, realizat în 2011.

Nick Nolte wallpapers, Celebrity, HQ Nick Nolte pictures | 4K Wallpapers 2019

Glenn Close 

Este o actriță și cântăreață, cunoscută mai ales pentru rolurile din Atracție fatală și 101 dalmațieni. Considerată a fi una dintre cele mai talentate actrițe a generației sale, Close a câștigat un premiu Emmy, trei premii Tony, și trei Globuri de Aur; a fost de asemenea nominalizată pentru șapte premii Oscar (fiind actrița cea mai nominalizată, dar niciodată câștigătoarea vreunuia), opt premii Emmy și nouă Globuri de Aur. În 2016, Close a fost aleasă în en American Theater Hall of Fame, iar în anul 2019. revista Time a plasat-o pe lista celor en 100 cei mai influenți oameni din lume.

Glenn Close recalls his damaging experience growing up with a religious cult. – News Block
Samuel L. Jackson 

Este un actor și producător american de film și televiziune. Este deja binecunoscută relația sa specială cu Morgan Freeman, care i-a fost și mentor. Aceeași relație a avut-o și cu regizorul Spike Lee. În anul 1991 a strâns primele opinii foarte bune despre prestația sa actoricească, pentru rolul jucat în Jungle Fever. A apărut ulterior în filme ca Goodfellas, Patriot Games, Amos & Andrew, True Romance sau Jurassic Park. În 1994 a jucat în Pulp Fiction, interpretând rolul Jules Winnfield. Samuel L. Jackson a apărut în alte 100 de filme de la începutul carierei, printre care Die Hard with a Vengeance, The 51st State, Jackie Brown, Unbreakable, The Incredibles, Black Snake Moan, Snakes on a Plane, dar și Star Wars și Kill Bill și Inglourious Basterds sau Iron Man. A devenit unul dintre cei mai mari actori americani, multipremiat. A fost nominalizat o singură dată (cel mai bun actor în rol secundar), pentru interpretarea din Pulp Fiction.

Samuel L. Jackson va juca în primul film regizat de actriţa Brie Larson | Informaţia Zilei

Sigourney Weaver
Este o actriță americană, devenită celebră cu rolul Ellen Ripley în franciza Aliens: Alien, Aliens, Alien 3 and Alien Resurrection. La fel de celebră au făcut-o și rolurile din filmele Ghostbusters, Ghostbusters II, Gorillas in the Mist, The Ice Storm, Working Girl și Avatar. A fost nominalizată de trei ori pentru premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, în filmele Aliens (1986), Gorillas in the Mist (1988), Working Girl (1988) și a câștigat și trei premii Globul de Aur.Mai mult, a fost supranumită „Regina Science Fiction-ului” (“The Sci-Fi Queen”), pentru că a jucat în foarte multe filme cu acest subiect.

Sigourney Weaver Is Ready to Tell All Her Secrets | InStyle

Ed Harris 
Este un actor, scenarist și regizor american, foarte cunoscut pentru interpretările sale actoricești în Pollock, Appaloosa, The Rock, The Abyss, Apollo 13, A Beautiful Mind, Enemy at the gates (Inamicul e aproape), A History of Violence, The Truman Show, The Right Stuff, Gone, Baby, Jackknife, Empire Falls, The Game Change sau The Hours. A fost nominalizat de trei ori la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar și o dată la premiul Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul titular din Pollock.

10 Best Ed Harris Movies, According To IMDb | ScreenRant – Plarko

Woody Harrelson 

Este un actor american care a intrat în atenția publicului odată cu rolul Woody Boyd din sitcomul Cheers. Alte roluri de referință, atât pentru public cât și pentru critica de specialitate, au fost Billy Hoyle din Albii nu pot sări, Roy Munson în Kingpin, Mickey Knox în Natural Born Killers, Larry Flynt în Scandalul Larry Flynt, Carson Wells în Nu există țară pentru bătrâni. Pentru rolul Larry Flynt a fost moninalizat în anul 1997 atât la Oscar, pentru Cel mai bun actor, cât și pentru Cea mai bună prestație masculină la Golden Globe.

Woody Harrelson ar putea juca in thrillerul Out of the Furnace - FILME TARI - Blogul romanesc de filme
John Malkovich

Este un actor, producător și regizor american care a apărut în peste 70 de filme, iar pentru rolurile sale în producțiile Places, Heart și In the Line of Fire a fost nominalizat la Premiile Oscar, BAFTA și Globul de Aur. De asemenea, rolurile sale în filmele Empire of the Sun, The Killing Fields, Dangerous Liaisons, Con Air, Being John Malkovich și Changeling au fost foarte apreciate de către critica de specialitate. Cariera și-a început-o în teatru, jucând în mai multe musicaluri. A făcut parte și dintr-o formație de muzică folk și rock. Îndrăgit de mulți pentru rolurile pe care le-a interpretat, John nu a pus mână în carieră pe vreun premiu Oscar. A fost nominalizat în două rânduri: Places in the Heart (rol secundar), In the Line of Fire (rol secundar).

John Malkovich

John Travolta
Este un actor, dansator și cântăreț american, cunoscut pentru rolurile sale din filmele Saturday Night Fever, Grease și Pulp Fiction. A fost nominalizat de două ori la premiul Oscar, cel mai recent pentru portretizarea asasinului filosof în Pulp Fiction (regia Quentin Tarantino). De asemenea a mai fost nominalizat la premiile BAFTA și Globul de Aur pentru același rol extrem de apreciat și a fost ales ’Cel mai bun actor’ de către Los Angeles Film Critics Association, pe lângă alte premii importante. A fost la fel de apreciat pentru rolul mafiotului devenit producător de filme din comedia de senzație Get Shorty (Un mafiot la Hollywood), obținând premiul Globul de Aur pentru ’Cel mai bun actor într-un film de lung-metraj, muzical sau de comedie’. În anul 1998 , Travolta a fost distins cu premiul Britannia de către British Academy of Film and Television Arts (BAFTA). Tot în 1998, Travolta a obținut premiul Lifetime Achievement la Festivalul Filmului din Chicago.

Actorul John Travolta, la aniversare : Europa FM

Kevin Costner

Este un actor, producător și regizor de film american. A cucerit multe inimi în carieră, dar atunci când vine vorba despre Premiile Oscar s-a ales cu o singură nominalizare: Dances with Wolves (rol principal). Nu a fost însă să fie…

Top 5 cele mai bune filme cu Kevin Costner în rol principal - Radio Impuls

Bruce Willis
Este un actor, producător și cântăreț american. Cariera sa a început pe scena Off-Broadway, ulterior continuând în televiziune și film, jucând în comedii, drame și filme de acțiune. Bruce Willis este cunoscut cel mai mult pentru rolul lui John McClane în seria Die Hard. De asemenea el a mai apărut în peste 60 de filme, printre care hiturile box office, Pulp Fiction (1994), 12 Monkeys (1995), The Fifth Element (1997), Armageddon (1998), The Sixth Sense (1999), Unbreakable (2000) și Sin City (2005). Bruce Willis este dublu câștigător al premiului Emmy, laureat al premiului Globul de Aur și de patru ori nominalizat la Premiul Saturn. Willis a fost căsătorit cu actrița Demi Moore, cei doi având împreună trei fiice până a nu divorța în anul 2000, după un mariaj de 13 ani. Din 2009, Bruce Willis este căsătorit cu fotomodelul Emma Heming, cu care are două fiice.

Bruce Willis' Career is Dying – Hard | by Tim Ebl | FanFare | Medium

Annette Bening 

Este o actriță americană. A fost nominalizată de patru ori la Premiile Oscar, pentru rolurile din filmele The Grifters, Frumusețe americană, Being Julia și The Kids Are All Right. Este câștigătoare a două Globuri de Aur pentru două dintre aceste filme. Este căsătorită cu Warren Beatty, cu care are 4 copii.

Annette Bening's kids helped her prepare for 'Captain Marvel'
Michele Pfeiffer
Este o actriță câștigătoare a premiilor Globul de Aur și BAFTA, nominalizată la premiile Oscar. În cei 25 de ani de carieră, a jucat în filme precum „Scarface”, „The Fabulous Baker Boys”, „Batman Returns”, „One Fine Day”, „Dangerous Minds”, „Eu sunt Sam”, „What Lies Beneath”, „Hairspray”, „Stardust” și „Grease 2”. Este considerată un sex simbol al Hollywoodului.
Desemnată în urmă cu câțiva ani cea mai frumoasă femeie din lume, Michelle Pfeiffer a căzut "pradă" operațiilor estetice. Cum arată celebra actriță acum
Viggo Mortensen

Este un actor, poet, muzician, fotograf și pictor american de origine daneză. A debutat cu filmul Martorul (1985), în regia lui Peter Weir. Mai este cunoscut pentru filmele The Indian Runner (1991), Carlito’s Way (1993), Crimson Tide (1995), Daylight (1996), The Portrait of a Lady (1996), G.I. Jane (1997), A Perfect Murder (1998), A Walk on the Moon (1999), and 28 Days (2000). Cel mai important rol pe care l-a jucat a fost cel al lui Aragorn din trilogia Stăpânul Inelelor. Pentru rolul din Lorzii crimei (2007) a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor, iar pentru Metodă periculoasă (2011) a fost nominalizat la Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Este una dintre figurile apreciate la Hollywood, dar asta nu l-a ajutat prea mult ca să punâ mâna pe vreo statueta de la Oscar. Ultima nominalizare a venit recent, în 2018, pentru rolul principal din Green Book. A mai fost nominalizat pentru interpretările din Eastern Promises (rol principal) și Captain Fantastic (rol principal).

Viggo Mortensen Excited for 'Lord of the Rings' TV Series, Bayona | IndieWire

Jim Carrey
Este un comedian și actor de film canadiano-american. Primele sale roluri principale au fost în comediile: Ace Ventura: detectivu’ lu’ pește (1994), Tăntălăul și Gogomanul⁠(d) (1994), Masca (1994) și Ace Ventura: Un nebun în Africa (1995). Carrey a avut succes și în filmele dramatice ca: The Truman Show (1998), Omul din Lună⁠(d) (1999) și Strălucirea eternă a minții neprihănite (2004). De-a lungul carierei a câștigat și a fost nominalizat la multe premii, care includ BAFTA, Globul de Aur, premiile MTV etc. A distrat multă lume prin unele dintre rolurile jucate de-a lungul carierei, dar acest lucru nu a contat deloc atunci când a venit vorba despre Premiile Oscar. Nu a fost vreodată nominalizat.

Viața lui Jim Carrey: de la puștiul care trăia într-un van și s-a angajat la 15 ani ca paznic, la actorul de succes de astăzi - LIFE.ro

Tom Cruise

Revista Forbes l-a denumit ca cea mai puternică celebritate din lume în 2006. El a fost nominalizat la trei premii Oscar și a câștigat trei Premii Globul de Aur. Primul său rol principal a fost 1983 în filmul Risky Business, care a fost descris ca fiind “un clasic al Generației X”, precum și o “promovare în carieră” pentru actor. După ce a jucat rolul unui pilot eroic din popularul și financiarul, de succes, Top Gun (1986), Cruise a continuat în acestă parte, jucând un agent secret într-o serie din Mission: Impossible filme de acțiune în anii 1990 și anii 2000. În plus, față de aceste roluri eroice, el a jucat alte roluri cum ar fi guru misoginist de sex masculin în Magnolia (1999) și un rece și calculat criminal plătit, sociopat, în thriller-ul lui Michael Mann – Collateral (2004).

În 2005, jurnalistul la Hollywood Edward Jay Epstein a susținut că Cruise este unul dintre puținii producători (ceilalți fiind George Lucas, Steven Spielberg și Jerry Bruckheimer) care sunt în măsură să garanteze succesul unui film de miliarde de dolari. Începând cu anul 2005, Cruise și Paula Wagner au fost responsabili de studioul de film United Artists, cu Cruise ca producător și vedetă, iar Wagner ca director executiv. Cruise este, de asemenea, cunoscut pentru sprijinul controversat și aderarea la Biserica Scientologică.

A primit trei nominalizări, dar niciuna nu a fost încununată de succes: Born on the Fourth of July (rol principal), Jerry Maguire (rol principal), Magnolia (rol secundar).

PRO TV - Tom Cruise a dat primele detalii despre Top Gun: Maverick, filmul făcut la 33 de ani după Top Gun

Johnny Depp

Este un actor, scenarist, regizor, producător și muzician american. A câștigat Globul de Aur și premiul academiei Screen Actors Guid pentru Cel Mai Bun Actor. El a ieșit în evidență în anii 1981, odată cu serialul 21 Jump Street, devenind un idol al adolescenților. Depp a acceptat provocarea vieții lui de a accepta roluri “mai mari decât viața”, începând cu un rol suport în filmul lui Oliver Stone, Platoon, reprezentând Războiul din Vietnam și care a apărut în 1986, apoi a jucat rolul principal în filmul fantezist Edward Scissorhands (1990). Mai târziu a experimentat succesul de box- office în aventura fantastică Sleepy Hollow (1999), apoi în fantasticul Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) și în continuările acestuia. A continuat cu Charlie and the Chocolate Factory (2005), filmul fantastic Alice in Wonderland (2010) și a dat voce personajului principal din comedia western animată Rango (2011). În nouă din filmele lui a colaborat cu directorul, producătorul și prietenul său, Tim Burton.

Depp este considerat a fi unul dintre cei mai buni actori de film pe plan mondial. A reușit să câștige laudele criticilor pentru performanțele sale, care au inclus următoarele roluri: directorul și regizorul Ed Wood în Ed Wood, agentul FBI sub acoperire Joseph D. Pistone în Donnie Brasco, autorul J.M. Barrie în Finding Neverland, și Whitey Bulger, gangsterul american din Black Mask. Filmele lui Depp au avut încasări de peste 3.2 miliarde de dolari în box-office-ul american și peste 8 miliarde de dolari pe plan mondial. Seria Pirații din Caraibe a strâns 3 miliarde, Alice in Wonderland 1 miliard, Charlie și Fabrica de Ciocolată 474 milioane și Turistul 278 milioane.

A primit trei nominalizări pentru un rol principal: Finding Neverland, Sweeney Todd și Pirates of the Caribbean (The Curse of the Black Pearl), dar nu s-a impus vreodată.

PRO TV - Dezvăluiri șocante despre Johnny Depp. Patru linii de cocaină și un pahar de whiskey, la micul dejun

Robert Downey Jr.

Este un actor, producător, scenarist, cântăreț și comedian american, dublu nominalizat la premiului Oscar (1993, 2009), dublu laureat al premiului Globul de Aur (2001, 2010) și laureat al premiului BAFTA (1993). El a debutat ca actor în filmul tatălui său, Robert Downey, Sr. – Pound. Printre cele mai recente filme în care a jucat sunt The Singing Detective, Kiss Kiss Bang Bang, A Scanner Darkly, Gothika, Zodiac și Tropic Thunder, pentru care a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. În 2008, Downey a jucat în rolul supereroului Marvel Tony Stark / Iron Man în filmul de acțiune Iron Man, un rol pe care l-a reluat în Iron Man 2, The Avengers, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, SpiderMan: Homecoming, Avenger: Infinity War și Avengers: Endgame. De asemenea, el a avut o apariție cameo în filmul The Incredible Hulk.

Downey a jucat în filme care au încasat fiecare peste 500 de milioane $ la box office pe plan mondial. Două dintre acestea, The Avengers și Iron Man 3, au încasat fiecare câte 1 miliard de dolari, iar filmele Avengers: Infinity War și Avengers: Endgame depășid fiecare 2 miliarde de dolari. Downey conduce lista Forbes a celor mai bine plătiți actori de la Hollywood, cu venituri estimate de 75 milioane de dolari între iunie 2012 și iunie 2013

A bifat în carieră două nominalizări la Premiile Oscar, pentru interpretările din Chaplin (rol principal) și Tropic Thunder (rol secundar).

Robert Downey Jr. admits how he's dealing with Iron Man's fate | EW.com

Keanu Reeves

Este bine cunoscut pentru interpretarea personajului Neo din trilogia The Matrix și a lui Ted Logan din Bill & Ted’s Excellent Adventure. Alte roluri interpretate care l-au consacrat sunt avocatul Kevin Lomax din The Devil’s Advocate împreună cu Al Pacino, și rolurile din filmele Speed, Constantine și John Wick. Keanu Reeves, de asemenea, este un chitarist cu o bună experiență muzicală, fiind basistul formației grunge Dogstar, în anii 1990, și, mult mai recent, fiind activ în formația Becky. Conform unui sondaj din ETonline, realizat în 2006, Keanu Reeves este considerat unul dintre primii zece actori americani ai momentului (conform clasamentului des menționat ca referință “Top Ten of America’s Favorite Stars”). Keanu Reeves nu a impresionat în vreun fel juriul de la Premiile Oscar, actorul neavând nicio nominalizare pentru celebra statuetă.

Keanu Reeves Is Now Officially a Superhero | Vanity Fair