4 sfaturi utile pentru orice tânăr antreprenor

0

Lumea antreprenoriatului este, pe cât de dură, pe atât de frumoasă. Dacă simţi că acesta este următorul pas pentru tine, trebuie să îţi asculţi instinctul. Dacă încă nu ai decis ce domeniu ţi se potriveşte, iată câteva idei ce îţi vor fi de ajutor. 

Debutul primului business este una din cele mai palpitante experiențe din viaţă. Însă, cel puţin în aceeaşi măsură, este şi copleşitor. Există multe modalităţi de abordare ale unui business, cu toate acestea, trebuie să o găseşti pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine. Pentru a îmbunătăţi şansele de succes, ai nevoie să-ţi stabileşti cât mai multe detalii. 

Iată un ghid ce te poate ajuta în acest proces.

1.   Fii realist şi perseverent 

În mass media auzim frecvent de persoane care au devenit bogate într-un timp foarte scurt. Însă, de cele mai multe ori, aceste poveşti nu sunt confirmate. Motiv pentru care, în clipa în care te hotărăşti să devii antreprenor, este bine să fii realist cu privire la acest drum. Transformă visele în planuri concrete, pune-le pe hârtie şi prioritizează-le corect. 

Entuziasmul de la început se poate pierde uşor. Proaspeţii antreprenori tind să-și hrănească motivația inițial, dar devin frustrați atunci când aceasta scade. Acesta este motivul pentru care este important să-ţi creezi rutine care să te ajute atunci când motivația dispare. Nu uita, începuturile sunt grele, dar şi palpitante. 

2.   Investeşte inteligent în lucrurile esenţiale 

În funcţie de domeniul de activitate ales, echipează-te cu lucrurile cu adevărat necesare. 

Dacă afacerea ta va implica şi livrări sau achiziţii de mici dimensiuni, cumpără în leasing un Mercedes Citan. Acesta este un autovehicul comercial spaţios perfect pentru drumurile în traficul aglomerat. 

Pentru facturare, alege un soft cât mai uşor de folosit, dar şi performant. Atât pentru tine, cât şi pentru oamenii tăi va fi o achiziţie de excepţie, care va salva timp şi nervi. 

Închiriază o locaţie care să dispună de suficient spaţiu, dar cu o chirie care să fie suportabilă pe termen lung. 

3.   Investeşte în oameni

Atunci când logistica este pusă la punct, alocă-ţi timp pentru una din cele mai de preţ resurse: oamenii. Atragerea oamenilor potriviţi business-ului tău, angajarea şi păstrarea lor pe termen lung este o provocare. 

Indiferent de calitatea produselor sau serviciilor comercializate, orice client va intra în contact, mai întâi cu oamenii tăi. Din acest motiv, este important să cauţi cu răbdare persoanele motivate şi proactive. Experienţa în domeniu este un atuu însă, nu de puţine ori, astfel de oameni sunt obişnuiţi cu propriul stil de lucru şi nu se pot adapta oricărui mediu antreprenorial. 

Dacă ai suficientă răbdare, poţi găsi persoanele potrivite, care vor face parte din echipă pentru un timp îndelungat şi sunt capabile să înveţe repede. 

4.   Fii la curent cu trendul pieţei 

În afaceri, ca şi în modă, trendurile sunt într-o continuă schimbare. A fi mereu atent la nevoile clienţilor şi, totodată, la concurenţă, te va ţine conectat la realitate. Se spune mereu că este loc sub soare pentru toată lumea, însă, atunci când concurenţa este acerbă, ai nevoie de un atuu pentru a rezista. 

Mizează pe calitate, a produselor şi a serviciilor, pentru a face diferenţa. Încearcă să fii cât mai des în contact cu clienții tăi pentru a şti ce-i face să te aleagă şi, mai ales, ce şi-ar dori nou. Astfel, te vei asigura că următoarele investiţii vor fi unele benefice. 

Nu uita să îţi răsplăteşti ocazional atât angajaţii, cât şi clienţii, astfel încât să simtă că le apreciezi valoarea. 

Pornirea unei mici afaceri necesită timp, efort și perseverență. Însă, dacă ești suficient de motivat, poate fi o modalitate excelentă de a-ți îndeplini visele și obiectivele. Asigură-te că analizezi corect, întocmeşte un plan de afaceri solid și lasă-te condus de drum. Îndată ce ai dat startul, rămâi focusat pe planurile tale şi atent la tot ce este în jurul tău. 

Sursa foto: Shutterstock 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.