5 motive ca să treci la Windows 8

1. Este relativ ieftin

În SUA, preţul upgrade-ului la Windows 8 este de doar 39.99 dolari pentru o copie digitală, oferta fiind valabilă până în ianuarie 2013. Comparativ cu asta, upgradarea Windows 7 Home Premium costă 50 de dolari, dar doar dacă faci o pre-comandă. Preţul original este de 119,99 dolari, arată cnet.com.

 

2. Este mai rapid

Windows 8 este foarte rapid la încărcare, iar când vine vorba de închidere, computerul dă Shut Down cu viteza luminii. Testat pe un Toshiba Satellite U920t, Windows 8 a pornit de două ori mai rapid decât Ultrabook-ul cu Windows 7. Chiar şi dacă ai un HDD obişnuit, vei observa o îmbunătăţire clară. De asemenea, Windows 8 a avut performanţe mai bune şi în ceea ce priveşte rularea Microsoft Office şi a obţinut un timp mai bun la încheierea unui test multimedia.

 

3. Reset şi refresh

Cei care folosesc Windows de mult timp sunt probabil obişnuiţi cu reinstalarea sistemului de operare din când în când. Windows 8 a îmbunătăţit şi a simplificat acest proces. Mai întâi, conţine funcţia „Reset your PC” care, pe scurt, aduce softul înapoi la stadiul iniţial în care se afla la prima instalare a Windows 8. Se aseamănă cu opţiunea de resertare inclusă din fabrică pe care o găseşti pe smartphone-uri şi tablete: toate setările sunt şterse şi este instalată o nouă copie a Windows 8. Potrivit Microsoft, un astfel de proces dura cam 30 de minute la Windows 7, în timp ce pe noua versiune durează circa 6 minute. Cealaltă caracteristică, „Refresh your PC”, îţi păstrează intacte setările şi datele personale, dar îţi şterge anumite aplicaţii de pe desktop, pe care le poţi reinstala însă după aceea, dacă vrei.

 

4. Păstrarea istoriei fişierelor

Deşi Windows are de mult timp această opţiune de backup a fişierelor, puţini utilizatori ştiu de ea, mai exact doar 5% dintre ei. La Windows, instrumentul de backup este „File History” şi funcţionează diferit faţă de ce a oferit Windows până acum. Această opţiune nu este activată automat, utilizatorii trebuie să o activeze, File History salvând apoi copii ale fişierelor stocate în My Documents, My Music, My Pictures etc. Va salva şi contactele tale, fişierele preferate şi alte fişiere stocate pe Desktop. Pentru folosirea opţiunii File History este nevoie de un drive extern.

 

5. Spaţiile de stocare

Aşa cum îi spune şi numele, „Storage Spaces” creează un spaţiu comun de stocare, indiferent de câte device-uri de stocare ai adăuga. În loc să adaugi mai multe harduri interne, în care te poţi pierde la un moment dat, „Storage Spaces” creează un singur spaţiu de stocare, cu o singură denumire. La acest spaţiu comun poţi adăuga oricâte harduri interne sau externe vrei, indiferent de capacitatea lor. Principalul avantaj al acestei opţiuni, ca şi la File History, este că utilizatorul nu trebuie să o configureze decât o dată, aceasta funcţionând apoi fără vreo altă intervenţie din partea utilizatorului. Având toate fişierele într-un singur loc, nu trebuie să mai ţii minte unde ai pus exact fiecare fişier. Toate sunt în Storage Spaces.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed