5000 de spectatori au participat la un concert rock în Barcelona! A fost un studiu COVID-19

5000 spectatori au acceptat să ia parte un concert rock de amploare, ce a avut loc într-un spațiu închis, în Barcelona. Evenimentul a fost, de fapt, un studiu COVID-19, pentru a se vedea cât de mare poate fi rata de infectare.

Intrarea la evenimentul concertistic ce a avut loc la Palau Sant Jordi, primul de această dimensiune organizat în Europa în timpul pandemiei, s-a făcut cu respectarea unor reguli, anume testarea rapidă și obligativitatea purtării măștii de protecție pe toată durata show-ului.

Concertul trupei rock Love of Lesbian a reprezentat o analiză a autorităților sanitare spaniole pentru a vedea cât de eficiente sunt măsurile în vigoare. În capital catalană, restricțiile epidemiologice limitează adunările la cel mult patru persoane, în spații închise. Persoanelor cu boli de inimă, cancer sau celor care au fost în contact cu cineva infectat cu COVID-19 în ultimele săptămâni li s-a cerut să nu se înscrie la concertul cu 5.000 de persoane, relatează Euronews.  Persoanele cu boli de inimă, cancer sau cei care au fost în contact cu cineva infectat cu COVID-19 în ultimele săptămâni li s-a cerut să nu se înscrie pentru concert.

Angela Gheorghiu a lansat cu Royal Philharmonic Orchestra cântecele românești care-i sunt dragi! Vor fi promovate la nivel global

Organizatorii, Fundaţia Lucha contra el Sida y las Enfermedades Infecciosas (FLS, care luptă împotriva bolilor infecțioase), spun că este primul eveniment public de această dimensiune organizat în Europa, în timpul pandemiei. ”Acesta este un alt mic pas către a putea organiza concerte și evenimente culturale în timpul pandemiei”, a declarat dr. Boris Revollo, unul din medicii implicat în conceperea protocoalelor sanitare. Participanții urmează să informeze organizatorii dacă s-au infectat sau nu, iar echipa de cercetare, va analiza rata de infectare pentru cei 5.000 de oameni care au luat parte la concert și o va compara cu rata de infectare la nivel național.

Dani Oțil va fi, pentru prima oară, tătic! Logodnica lui, modelul Gabriela Prisăcariu a făcut anunțul

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed