6 motive greşite pentru care ţi-ai schimba cariera

Sună bine, dar deciziile pripite te pot duce pe un teritoriu nefamiliar, fără să mai ai niciun fel de contact sau de experienţă. Ai putea chiar începe pe un post de internship, pe un salariu de nimic. Asta nu înseamnă că este imposibil de făcut. Dacă eşti absolut convins(ă) că eşti în locul nepotrivit, atunci schimbarea de job ar putea merita toate eforturile, relatează Businessinsider.com.

 

Există totuşi câteva cazuri speciale în care ar fi bine să te mai gândeşti la situaţia ta nefericită şi să încerci doar să shimbi câteva lucruri, nu şi cariera.

 

1. Nu te integrezi în echipă

Dacă problema ta constă în relaţia pe care o ai cu superiorii, colegii sau cu regulile firmei, atunci încearcă să îţi cauţi alt loc de muncă.  Nu trebuie să îţi schimbi cariera, ci doar compania la care lucrezi. E normal ca pentru un introvertit, o companie în care toată lumea vorbeşte şi se bagă în seamă cu tine, să nu fie tocmai locul potrivit.

 

2. Nu primeşti laudele pe care ştii că le meriţi

Dacă eşti în căutarea satisfacţiei pe care o funcţie înaltă ţi-o poate oferi, atunci îţi lipseşte respectul de sine şi nu e nevoie să îţi schimbi cariera, e de părere Penelope Trunk, fondator al siteului de management al carierei „Brazen Careerist”.  Ea recomandă vizitele la psiholog pentru terapie, însa acest lucru este costisitor. Fă singur(ă) exerciţii şi încearcă să ignori ce spun alţii şi concentrează-te pe propria persoană.

 

3. Eşti plictisit(ă) la muncă

Caşti cam mult la muncă? Scapă de plictiseală apucându-te să faci ceva constructiv. Apucă-te de propriul tău proiect în exterior. Intreabă-i pe alţii dacă au nevoie de ajutorul şi de talentul tău pentru a-şi uşura munca. Sau motivează-te singur şi rezolvă-ţi propriile îndatoriri mai repede şi mai bine.

 

4.Nu ai nicio şansa de a avansa în companie

Soluţia este aceeaşi ca la punctul 1. Doar pentru că simţi că te afli într-un punct mort în companie, asta nu înseamnă că trebuie să îţi schimbi cariera. O altă soluţie ar fi să mai faci cursuri de specializare.

 

5. Vrei să câştigi mai mulţi bani

Schimbarea domeniului în care lucrezi poate fi avantajoasă în cazul în care vrei un pachet salarial mai mare, însă proiectele sezoniere aduc mai degrabă dezamăgiri decât împliniri profesionale.

 

6. Ai făcut o gafă de proporţii

Roy Cohen, career coach şi autorul ghidului „The Wall Street Professional’s Survival Guide”, a avut un client care se simţea foarte ruşinat după ce fusese concediat de o bancă prestigioasă. A fost convins că întreaga industrie îl priveşte ca pe o epavă. Mai târziu, şi-a schimbat domeniul în care activa, însă a fost concediat din nou”.

 

Mai târziu, foştii colegi ai bărbatului au spus că nu au înţeles niciodată de ce acesta şi-a schimbat cariera, acestia sustinand ca l-au văzut în continuare ca pe un om capabil, în ciuda concedierii. Asadar, tineţi minte, greşelile nevinovate sunt iertate şi nu vă definesc personalitatea.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed