7 produse pe care să nu le cumperi niciodată de la second-hand

0

A cumpăra unele produse la mana a doua nu este o ideea rea si te poate ajuta sa economisesti bani, însă nu „tot ce zboara se mananca”.

 

Iata cateva produse pe care nu trebuie sa le cumperi niciodata la second-hand:

 

  • Patuturi pentru bebelusi

 

Multi parinti viseaza sa le ofere copiilor lor, inca de mici, to ce este mai buna – asta pana cand ii loveste realitate. Lucrurile pentru bebelusi costa o avere si trebui mereu schimbate, deoarece acestia cresc extreme de repede. De aceea, sa cumperi hainute uzate sau jucarii si alte accesorii la second-hand este o optiune buna.

 

Cu toate astea, exista o exceptie: patutul si alt mobilier pentru bebelus. Asta din cauza ca standardul de siguranta pentru acestea este in continua evolutie. Patuturile produse in 2011 de exemplu sunt mult mai sigure decat cele produse anterior. Mai exosta si problema uzajului, a partilor lipsa si multe altele. ASta nu insemna mereu ca acestea sunt periculoase, dar trebuie sa te intrebi daca sunt destul de siure pentru copilul tau.

 

  • Scaune de masina

 

Stiati ca multe scaune de masina au o data de expirare?

 

Multi producatori pun intentionat date de expirare pe scaunele din masini, care se insira cam pe urmatorii 6 ani, pentru a se asigura ca clientii folosesc scaune care sunt la ultimele standard de siguranta.

 

Chiar daca un scaun pare sa fie in conditii bune, este la fel cau un patut, nu ai de unde sa stii prin ce a trecut pana in momentul respective. Daca scaunul a fost implicat intr-un accident, acest lucru ii poate copromite integritatea, facandu-l mai putin bun intr-o viitoare coliziune. Scaunele uzate pot avea de asemenea parti lipsa sau nu vin cu instructiuni, ceea ce le poate face sa nu fie instalate corect.

 

  • Canapele sau alte articole de tapiterie

 

Fie ca incerci sa economisesti bani sau cauti doar movilier vintage, exista unele piese care nu trebuie cumparate la second-hand.

 

Care este motivul? Acarienii si alte insect din mobila.

 

Din pacate, acarienii si insectele de tapiterie intra si in cele mai curate locuinte – in canapele, scaune, perne si tapiterie. Apoi se inmultesc incontrolabil si se raspandesc si la celelalte elemente din mobilier. Odata ce acest lucru se inampla este nevoie de interventia unui profesionist in curatare ca sa scapi de ei – si asta te poate duce la cheltuieli triple.

 

  • Saltele

 

Ca si mobilierul, saltelele poarta cu ele acarieni, insect si lichide corporale. Iar in timp ce insectele din saltea te pot face sa suferi de alergii si muscaturi, acestea vin si cu un alt factor de risc – durerile de spate.

 

Potrivit specialistilor, o saltea trebuie inlocuita cel putin odata la 10 ani pentru a te asigura ca esti sprijinit bine pe timpul somnului. Multe saltele uzate nu prea mai au viata in ele, ceea ce insemna ca mai bine investesi in una noua.

 

  • Casti de protective

 

Fie ca sunt de bicicleta, fie de motocicleta, castile de protective sunt facute pentru a rezista la un singur accident. Problema este ca multe dintre ele supravietuiesc unui impact puternic fara a ramen cu semen foarte vizibile pe ele.

 

Vorbim aici de siguranta capului tau. Chiar merita sa tii cont de economii cand iti cumperi o casca de protectie?

 

  • Cosmeticele

 

Site-ul eBay este cunoscut pentru ca vinde totul, de la lenjerie murdara si pana la proteze dentare uzate. Cu toate astea site-ul are o regula: nu vinde cosmetic uzate – din cauza factorului de risc implicat. Aici trebuie tras un semnal de alarma, nu?

 

Daca faptul ca pensulele au fost atinse de mainile altcuiva, au atins ochii altcuiva sau gura altei personae, atunci gandeste-te doar la faptul ca produsele cosmetic expira destul de repede din momentul in care sunt deschise.

 

  • Electronicele

 

Electronicele precum televizoarele sa telefoanele mobile pot fi cuparate second-hand la preturi foarte avantajoase. De cele mai multe ori aceste lucruri merg foarte bine, insa exista meru un pericol: produsele pot fi furate. Vanzarile online le-au dat posibilitatea hotilor sa vanda multe produse furate fara a fi puse sub semnul intrebarii. Daca hotul este prins, produsul ti-ar putea fi confiscat.

 

In concluzie, atunci cand cumperi second-hand ai mare grija. Cateodata chiar nu merita banii, in special atunci cand acele obiecte vin cu riscuri.