Anca Dumitru rămâne directorul general al BVB

Anca Dumitru preluase functia de director general al BVB la finele anului trecut, odata cu demisia-surpriza a lui Stere Farmache, ramas presedinte al Consiliului de Administratie. Ea a primit avizul CNVM ulterior, la mijlocul lunii ianuarie. Mandatul ei era unul interimar, pe o perioada de sase luni, urmand sa expire pe 15 iulie, dar administratorii Bursei il vor transforma intr-unul permanent, au declarat aceleasi surse. Anca Dumitru nu a putut fi contactata ieri pentru comentarii. Totodata, Consiliul de Administratie al BVB intentioneaza sa apeleze la o firma specializata in recrutarea de top management pentru a angaja un nou executiv.

“Aceasta persoana ar urma sa fie responsabila de tot ceea ce inseamna sales in cadrul Bursei, de vanzarea derivatelor, indicilor, de aducerea de clienti pentru produsele noi”, au precizat sursele citate.

Bursa cauta solutii pentru impulsionarea tranzactiilor pe piata, care s-au redus la jumatate fata de valoarea medie zilnica inregistrata anul trecut. Mai mult, lansarea pietei de derivate, unul dintre cele mai importante proiecte ale BVB, nu a avut succesul dorit. Lichiditatea pe aceasta piata nu a reusit pana in prezent nici macar sa se apropie de cea inregistrata pe piata concurenta, operata de Bursa din Sibiu (Sibex).

De la inceputul acestui an, BVB a incercat sa finalizeze mai multe proiecte, cu scopul de a creste atractivitatea pietei in randul investitorilor, cum sunt cele care vizeaza introducerea conturilor globale pentru toti emitentii sau transferul unui grup de companii de pe RASDAQ pe piata principala. Citeşte mai departe pe Standard.ro.

Comentează informaţiile de pe piaţa de capital pe blogul Brokerul zilei

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed