Patronate: Măsurile anti-criză ale Executivului sunt insuficiente

După aproape trei ore de discuţii cu autorităţile, reprezentanţii confederaţiilor patronale s-au declarat pe jumătate mulţumiţi de rezultate.

„I-am explicat premierului ca lucruri de genul 50% scutire pentru cei care angajează şomeri sau creează noi locuri de muncă, este insuficient. Această hotărâre ar trebui să nu meargă doar pe direcţia profitului reinvestit, ci ar trebui să scutească de orice taxe şi impozite pe cei care investesc in economie”, a declarat Cezar Corâci, preşedinte UGIR 1903.

Patronatele susţin că măsura Guvernului de a păsui firmele care au datorii la bugetul de stat prin penalizarea lor cu 0,1% pe zi este păguboasă. Aceasta ar însemna că o firmă ar ajunge să plătească 36% pe an penalităţi. Totodată, s-a promovat ideea de sprijini cumpărarea de locuinţe noi.

„La programul Prima Casă, mai mulţi preşedinţi de patronate au susţinut că programul ar trebui să se orienteze pe construirea de noi case. Nu avem interesul să dam bani pentru dezvoltatori, mare parte din ei nefiind autohtoni”, a explicat Ovidiu Nicolescu, preşedinte CNPIMMR.

Ceea ce a rămas nerezolvat sunt măsurile de neimpozitare a profitului reinvestit, impozitul forfetar şi plata TVA-ului la încasare şi nu la facturare. Rezultatele la 4 luni, potrivit Consiliului Naţional al IMM-urilor arată că doar 5% dintre firme au înregistrat creşteri de profit, iar 72% şi-au redus activitatea. Iar 15% dintre ele sunt în pragul falimentului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed