UBS discută cu guvernul SUA despre conturile a 52.000 de americani

Banca a ajuns la o înţelegere cu guvernul american şi cu cel elveţian pentru amânarea unor audieri ce ar fi trebuit să aibă loc luni. Oficialii SUA au dat în judecată UBS în 19 februarie, la o zi după ce banca a fost de acord să plătească 780 milioane dolari pentru a ocoli un proces în care a fost acuzată că i-a sprijinit pe americanii bogaţi să evite plata taxelor.

De asemenea, UBS a acceptat să încalce regula secretului bancar şi să dea autorităţilor date privind 250 de conturi. Elveţia a avertizat că cererea SUA privind cele 52.000 de contrui sunt o ameninţare la suveranitatea sa şi ar forţa banca să încalce legile ce protejează secretul bancar.

Ştirea vine după ce ministerul elveţian al justiţie a anunţat recent că legislaţia elveţiană împiedică grupul bancar UBS să se conformeze cerinţelor tribunalului de la Miami, care cere divulgarea de date confidenţiale ale clienţilor bancari.

„Vor fi luate toate măsurile necesare pentru a împiedica divulgarea datelor celor 52.000 de clienţi de către UBS”, au adăugat autorităţile elveţiene, citate de Reuters.

UBS a pierdut miliarde de dolari în urma crizei financiare globale şi se confruntă, de asemenea, cu un proces intentat de guvernul Statelor Unite pentru identificarea celor aproximativ 52.000 de americani suspectaţi că ar fi ascuns aproape 15 miliarde dolari în active.

UBS a refuzat să divulge numele clienţilor suspecţi, invocând legile elveţiene pentru secretul bancar.

În februarie, UBS a fost de acord să ofere numele câtorva clienţi şi să plătească o amendă de 780 milioane dolari ca să scape de acuzaţiile de fraudă ale autorităţilor americane, dar oficialii din Statele Unite au argumentat că oferta băncii nu este de ajuns şi au cerut, de atunci, identitatea acestor clienţi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed