Traian Băsescu: Presa trebuie să-şi ia libertate atât cât vrea ea

„Am avut întotdeauna convingerea că presa trebuie să-şi ia libertate atât cât vrea ea, atâta cât consideră că trebuie să aibă şi în limitele pe care ea consideră că trebuie să şi le autoimpună”, a spus şeful statului, precizând că limitele autoimpuse pot viza atât limbajul, „decenţa în exprimare”, cât şi modul de abordare a subiectelor, dar şi „abordarea faţă de stat”.

Băsescu a spus că o societate este democratică atunci când are două elemente: nediscriminare şi libertate de exprimare. „Referindu-ne la libertatea presei, cred că este una din principalele garanţii pe care un sistem politic trebuie să le dea”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu a susţinut că, din punctul său de vedere, presa este complet liberă. „Nu există pârghii ale statului care să intervină pe libertatea de exprimare şi, în ceea ce mă priveşte, cred nu există niciun ziarist român care să poată spune <<preşedintele a intervenit împotriva mea sau împotriva a ceea ce am scris>>”, a argumentat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, vineri, la ora 10.30, la Drobeta Turnu Severin, unde va participa la primul Congres al Jurnaliştilor Români de Pretutindeni, eveniment la care participă jurnalişti din şapte state din vecinătate.

Congres al Jurnaliştilor Români de Pretutindeni se desfăşoară sub genericul „Limbaj-Mesaj-Libertate”. Prima ediţie a congresului este organizată, în perioada 7-8 august 2009, de Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni (DRRP) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Evenimentul are loc la Drobeta Turnu Severin (România) şi Kladovo (Serbia).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed