Boc: Sunt „semne bune” pentru noi investiţii italiene în România

0

„Da, şi există posibilitatea unor noi investiţii în România. Urmează ca decizia să fie luată. Eu am prezentat cadrul general al investiţiilor în România, voinţa politică foarte clară a Guvernului de a continua acest plan de susţinere a investiţiilor. Şi cred că sunt semne bune”, a declarat Boc, întrebat la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii Fiat despre posibilitatea unor noi investiţii în România. El a refuzat să precizeze în ce va consta investiţia, aceasta urmând să fie anunţată de reprezentanţii Fiat, „dacă decizia va fi luată”.

„Modernizarea României va consta în reuşita implementării parteneriatului public-privat şi sunt convins că, din semnalele pe care le-am primit şi de la oamenii de afaceri italieni, în perioada următoare vom avea foarte multe investiţii care se vor dezvolta în baza acestui parteneriat”, a mai precizat premierul. Potrivit lui Boc, cadrul legal pentru punerea în aplicare a parteneriatului public-privat este deja elaborat, ordinul comun al ministrului Finanţelor şi al conducerii ANRMAP fiind deja publicate în Monitorul Oficial.

Premierul Boc s-a întâlnit joi la Roma, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Italia, cu preşedintele FIAT, Luca Cordero di Montezemelo, şi cu Ema Marcegalia, preşedintele Cofindustria.