PD-L către foştii salariaţi din minerit şi energie: Vă dăm minele aflate în conservare dacă îl susţineţi pe Băsescu la alegerile din 2009 (VIDEO)

Partidul Democrat Liberal s-a angajat, potrivit protocolului, să promoveze un act normativ prin care exploatările miniere în conservare să fie date spre exploatare în regim autonom foştilor salariţi din minerit şi energie. Promisiunea este completată de acordarea unor resurse financiare garantate de stat.

Protocolul a fost semnat pe 26 noiembrie 2009 între PDL, reprezentat de preşedintele executiv Adriean Videanu şi Federaţia Naţională Mine Energie. Candidatul PDL, Traian Băsescu, a ieşit învingător în cursa prezidenţială. Protocolul însă nu prevede un termen la care părţile trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile.

„Dacă citiţi acolo, se vorbeşte despre asumarea de către PDL a unor politici publice privind eficienţa energetică şi securitatea energetică a cetăţenilor”, spune deputatul PD-L, Marcel Hoară.

Întrebat de realizatorul Money Channel, Ionel Dancă, dacă minele aflate în conservare vor ajunge la foştii salariaţi din sindicatele de minerit şi energie, deputatul PD-L Gorj, Marcel Hoară a spus că „vrem să creăm un cadru transparent prin care resurse publice să poate fi valorificate de comunităţile locale.”

Deputatul PSD din Comisia de Industrii, Iulian Iancu, spune că a sperat mereu ca un astefel de protocol să nu fie posibil.

„Când vorbim de politici publice nu pot să fac un angajament ca reprezentant al unui partid şi să promit ceva din domeniul public al statului român. Minele nu pot fi subiect de troc”, spune Iulian Iancu.

„Mi se pare că e un protocol care nu se poate califica”, spune preşedintele IRE, Jean Constantinescu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed